Hosszú szünetet követően útjára indul a labda a férfi másodosztályú bajnokságban is. A nyugati csoport egyik különlegességét az adja, hogy két Vas megyei csapat sikeréért lehet szorítani, valamint igazi rangadót is játszhatnak egymással az alapszakasz során. A Haladás VSE második számú alakulata a fiatal átlagéletkor ellenére nagy tapasztalatokkal rendelkezik.

Elég csak a legutóbbi évet alapul venni, amikor az utánpótláskorú kerettel a második helyen fejezték be az alapszakaszt. Ezt követően az élvonalbeli együttesnél történt sérülések miatt kényszerű döntést hozott a vezetőség, így tovább fiatalodott a szombathelyi alakulat, amely végül 17-18 éves játékosokkal fejezték be a szezont az előkelő hatodik helyen.

Ki gondolta volna egy évvel ezelőtt, hogy a Sárváron egy álomból megvalósított futsalcsapat bajnokként feljutva már az NB II-ben kezdi a 2021/2022-es évadot?! Már pedig így történt, hiszen a regionális bajnokság végéig őrizte első helyét a Rába-parti alakulat és jó esélyekkel várta a feljutásért zajló playoff-kört. Itt viszont elég balszerencsésen alakultak a dolgok.

Halmos Mátéék csapata az egyik legerősebb ellenfelet kapták a Csömör személyében ésúgy tűnt nem lesz meg az osztályváltás. Végül néhány együttesnél komoly gondok adódtak és a visszalépés miatt erőnyerőként a Sárvár is ott lehet végül a magasabb osztályban. Hétfő este pedig mindkét vasi alakulat megmutathatja tudását, ráadásul nehéz ellenfelekkel találkoznak.

A Haladás VSE II. a tavaly még élvonalban szereplő, de anyagi gondok miatt a megszűnés szélére sodródott Dunaújvárost fogadja a vasi megyeszékhelyen. A Sárvár pedig a Magyar Futsal Akadémia játékosaival mérkőzne meg a Sárvár Aréna parkettjén. A háromesélyes találkozón bizonyára mindkét hazai együttes a győzelemre fog törni, de hogy ez mire lesz elég…?!

Haladás VSE II. – Dunaújváros Futsal
2021. szeptember 13. – 20:45
Szombathely, Haladás Sportkomplexum
*
Sárvár Futsal – Magyar Futsal Akadémia
2021. szeptember 13. – 20:00
Sárvár, Sárvár Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!