Somogyi Ádám személyében fiatal, balkezes irányítót szerződtetett kölcsönbe a Falco kosárlabdacsapata. 

Forrás: falcokc.com

Ezzel együtt azt is elmondhatjuk, hogy újabb magyar válogatott érkezett Szombathelyre. Ádám az utóbbi két évben a magyar NBI/A csoportjában bizonyította, hogy remek játékos és fizikálisan felkészült a terhelésre. 2019/2020 és a 2020/2021-es szezonban a DEAC csapatában összesen 37 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára, amelyeken átlagban 5,5 pontot és 3,7 lepattanót szerzett. A magyar bajnokságban a legjobb mérkőzését a Körmend csapata ellen játszotta, ahol 15 pontot és 10 lepattanót szerzett! – számol be róla a falcokc.com.

A tehetséges fiatal játékos nyáron igazolt a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Hereda San Pablo Burgos csapatához hosszú távú szerződéssel. A spanyol csapatnál a felkészülési mérkőzések többségén pályára lépett, és többször jó teljesítménnyel segítette csapatát. A spanyolok az előző hét végén úgy döntöttek, hogy ebben a szezonban még nem tartják aktív keretükben a korábban három évet is Spanyolországban nevelkedő játékmestert, mivel egyelőre nem tudnak megfelelő mennyiségű játékidőt biztosítani számára, akivel hosszú távon számolnak. A felek megegyeztek abban, hogy a Spanyolországban is hazai nevelésűnek számító irányítót a 2021/22-es évad végéig kölcsönadják Szombathelyre.

Somogyi Ádám már nyilatkozott is a klub hivatalos honlapjának:
“Nagyon örülök, hogy egy legendás múlttal rendelkező, igazi győztes klubnak lehetek a része. Igyekszem a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatnak, hogy a tavalyi, történelmi szezonját is felülmúlhassuk együtt. Nagyon izgatottan és motiváltan várom a szezon kezdetét.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!