A hétvége legjobban várt mérkőzése a megyében egyértelműen a Király SE és a Sárvár FC összecsapása volt, hisz mindkét együttes a bajnoki címet szeretné megszerezni a 2021/22-es idényben a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban.

Az összecsapás nem is okozott csalódást, hisz a szép számmal kilátogató nézősereg már a 4. percben gólt láthatott, hisz ekkor szerzett vezetést a hazai alakulat.

A sárváriak alig, hogy magukhoz tértek a gyorsan bekapott találat után, máris újra bosszankodhattak, hisz Halmosi Péter két gólosra növelte a szombathelyiek előnyét a 14. minutumban.

Az első játékrészben mindkét félnek akadtak még lehetőségei, ám a 26. percben ismét a Király SE tudott betalálni, amely után úgy tűnt, hogy nagyon hamar eldőlnek a rangadó lényegi kérdései.

A második etap azonban hihetetlen fordulatot hozott, mintha teljes felcserélődtek volna a szerepek, hisz ezúttal a sárváriaknak jöttek ki jobban a befejezések.

A 60. percben Tokaji révén szépített a vendég csapat, majd 2 perccel később az éppen akkor pályára lépő Czöndör juttatta a labdát újból a hálóba.

A hajrának tehát 1 gólos hazai előnnyel futottak neki a csapatok, ám a 85. percben ismét megvillant a sárváriak csereembere, aki kiegyenlítette a találkozót, 3:3.

A rangadó vége tehát igazságosnak mondható pontosztozkodás lett, ahol egy óriási visszajövetelt láthattunk a már teljesen vert helyzetben lévő címvédőtől.

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY 5. FORDULÓ
Király SE: Király M. – Auer, Schimmer, Subicz, Devecseri (Vargyas a 74. p.) – Szalay (Kalmár a 93. p.), Reseterits, Németh D. – Kudron (Kovács Á. a 85. p.), Halmosi, Fábián. Edző: Hegyi László.

Sárvár FC: László – Szabó B., Horváth A., Vass (Kovács Bá. a 46. p.) – Ódor (Fülöp a 91. p.), Potyi, Fider (Szemes a 46. p.), Kovács Be. – Tokaji (Czöndör a 61. p.), Csákvári, Illés B. (Tóth L. a 83. p.) Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Németh D. a 4., Halmosi a 14., Fábián a 26., illetve Tokaji a 60., Czöndör a 62. és a 85. percben.

A döntetlennek leginkább az üldözők örülhetnek, hisz a Celldömölk és a Vép is sikerrel vette soros bajnokiját a hétvégén, ezekről a mérkőzésekről holnap számolunk be olvasóinknak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!