Kötelező győzelem megszerzésének reményében lépett pályára a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában. A vendég Tiszakécske sereghajtóként és nyeretlen együttesként érkezett a vasi megyeszékhelyre, míg Németh Szabolcs alakulata veretlenül, a dobogó második fokáról várhatta az összecsapást. Nem is csalódtak a nézők, akik kilátogattak a hétközi mérkőzésre.

A kezdést követően még csak ismerkedtek egymással a csapatok, így leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Helyzetekig alig-alig jutottak el a támadók – ekkor még jól zártak a védelmek. Kisebb pontrúgásokkal persze a vendégek is kísérleteztek, de Rózsa remek formában volt, nem okozott gondot egyetlen labda sem számára. Aztán fokozatosan növelte a sebességet a Hali.

Előbb a labdabirtoklás, majd a támadások, helyzetek számával is jelezték a szombathelyiek, hogy mindenképpen győzni szeretnének ezen a találkozón. Az első komolyabb helyzetig a 20. percig kellett várni, ekkor Németh Milán villant egyet, a védő távoli lökete alig kerülte el a kaput. Néhány pillanattal később viszont megszületett a Haladás vezető találata.

Ekkor egy tiszakécskei szabadrúgásból indított ellenakció volt pontos, Tóth-Gábor megzavarta védőjét, majd passzolt a középen teljesen üresen érkező Tóth Milán elé, aki a vetődő kapus és egy védő mellett könnyedén továbbított a hálóba. Kiss Bence révén újabb gólt jegyezhettek volna a szombathelyiek, de rendre kimaradtak a lehetőségek, így minimális előnnyel vonult a Hali az öltözőbe.

A második félidőben sem vállalt felesleges kockázatot a vasi alakulat. Biztos labdatartás és védekezés mellett próbált újabb góllal, gólokkal végérvényesen eldönteni a találkozót. A szünet után felbátorodtak a vendégek és próbáltak egyenlíteni, de ezzel nagyon feltolták a védelmi vonalukat, ami a Haladás kontráinak kedvezett.

Horváth Rajmund és Monori beállításával még veszélyesebb volt a vasi együttes, csak nem akart megszületni a meg nyugtató második találat. A győzelem értékét növeli, hogy a Nyíregyháza vereségével listavezetővé lépett elő a Haladás.

Szombathelyi Haladás – Tiszakécske 1-0 (1-0)

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Szekér, Holdampf – Tóth M. (Monori), Csilus (Doktorics), Kiss B. (Délczeg) – Tóth-Gábor K. (Horváth R.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth M.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!