Alaposan összesűrűsödött a versenynaptár a koronavírus-járványnak köszönhetően a kick-boxosok számára is, akik számára így minden héten jut egy-egy versenyzési lehetőség. Az egyik legfontosabb állomást pedig épp a vasi megyeszékhelyen rendezték, amely egyrészt szervezői, másrészt versengési szempontból lehetett különleges a házigazdának.

A Controll SE ezúttal a 2021. évi Kick-Box Light-contact és Kick-Light Felnőtt és Master Class Magyar Bajnoki Döntőnek adott otthont. Egyrészt ez nem okozott meglepetést, hiszen visszatérő állomása a versenynaptárnak Szombathely, másrészt komoly létszámot ad a válogatottnak a vasi egyesület. Ez pedig a legutóbbi erőpróba eredményein is meglátszott.

A megmérettetés azért is volt különösen fontos a résztvevőknek, mert egyben válogató is volt az október közepén megrendezendő jesolói Wako Kickbox Világbajnokságra. A súlycsoportok magyar bajnokai az aranyérem mellé indulási jogot is szerezhettek a szombathelyi versenyen. A házigazda Controll SE sportolói felülmúlták a várakozásokat, hiszen hat magyar bajnoki aranyat és hét válogatott címet szereztek.

Kickbox szakosztály:

Felnőtt kategória:
Szmolek Emánuel felnőtt válogatott, vb ezüstérmes sportolónktól a súlycsoport váltás ellenére is mindkét kategóriában titkon vártuk a bajnoki címeket, amelyeket magabiztos versenyzéssel hozott is a hazai finálén.
-84 kg LC.1.hely,
KL.1.hely

MasterClass kategória:
Némethné Mórocz Henriett 3 gyermekes családanyaként mérettette meg magát, mindkét szabályrendszerben becsülettel helyt állt. -65kg
LC.2.hely,
KL.2.hely

Dancsó Zoltán több évtizedes versenyrutinjának köszönhetően könnyedén hozta a bajnoki címet, technikailag magasan a mezőny fölött versenyzett. -94 kg, LC.1.hely

Bertalan Gábor Péter
-63 kg kick-light
Válogatottság
Edző:Dancsó Zoltán

Kung-Fu szakosztály:
Felnőtt kategória:
Pintér Bálint rutinos versenyzőnek számít a magyar kick-box élvonalában, bajnoki címet viszont most először sikerült megszereznie, szoros csatában nyert
-79 kg LC.1.hely

MasterClass kategória:
Gyurcsó-Deák Linda: sikeres kung fu versenyzőként először tette próbára tudását, és nagy küzdeni akarással nyert mindkét kategóriában bajnoki címet.
-65kg
LC.1.hely,
KL.1.hely

Edző:Koszogovits Mihály

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!