A Haladás VSE teniszszakága szerette volna rendhagyó módon, sportosan búcsúztatni az idei nyarat. Ennek megfelelően rendezték meg – hosszas szervezőmunka eredményeként – az első Liget Kupa amatőr Grand Prix 250-es verseny, amely a Magyar Tenisz Szövetség új kezdeményezésének egyik kiemelt állomása is volt. A szakág népszerűségének köszönhetően rengeteg résztvevője volt a rendezvényenek.

Öt kategóriában 30 teniszező ragadott ütőt a győzelem reményében, ráadásul értékes ranglistapontokra tehettek szert a versenyzők. Érdekesség, hogy az indulók között ott volt Juan Ramon Calvo Rodriguez, a Haladás VSE futsal együttesének vezetőedzője is, aki alaposan meglepte a mezőnyt és saját korcsoportjában dobogóra is állhatott a nap végén.

A Sportliget salakos pályáin egész nap pattogott a labda, a résztvevők és a szurkolók legnagyobb örömére. A rendezvény céljaként Magyar Tenisz Szövetség azt tűzte ki, hogy a sportág minden ágát valamint korosztályát felkarolja, ezért az amatőr versenyzőknek egy úgynevezett Grand Prix sorozatot indított el, ehhez csatlakozott a Haladás VSE szakosztálya is.

A sportolók Grand Prix 1000, 500 és 250-es versenyek közül választhatnak, amelyeken értékes ranglistapontokat gyűjthetnek.
A vasi megyeszékhelyen ezúttal férfi és női egyesben, férfi, női, valamint vegyes párosban bizonyíthattak a főszereplők. A lebonyolítást ezúttal körmérkőzések formájában oldották meg a szervezők és egy nyert szettig tartottak a találkozók.

Eredmények:

Férfi egyéni:
1. helyezett: Csonka Attila
2. helyezett: Juan Ramon Calvo
3. helyezett: Szabó Dániel
4. helyezett: Szabó Gergő

Női egyéni:
1. helyezett: Héra Gréta
2. helyezett: Hajdu Szonja
3. helyezett: Borbély-Németh Krisztina
4. helyezett: Galambos Krisztina

Férfi páros:
1. helyezett: Horváth Csaba- Pálóczi László
2. helyezett: Tancsics Tamás- Tancsics Bence
3. helyezett: Hirschbok Noel- Szabó Dániel és Kocsis Péter- Kránitz Balázs

Női páros:
1. helyezett: Varga Edina- Galambos Krisztina
2. helyezett: Borbély-Németh Krisztina- Baldauf Panka

Vegyes páros:
1. helyezett: Baldauf Panka – Pálóczi László
2. helyezett: Sitzwohl Ildikó – Őri László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!