Hosszú, közel fél éves előkészítő munkát követően szeptember 18-án a Répce Sportcsarnokban került sor a II. Répcelaki Küzdősport Gálára, amelynek előzményeiről ITT, a pénteki mérlegeléséről pedig EMITT olvashattak.

Az esemény ötletgazdája, Gallen Ervin létesítményvezető, illetve a szervező csapat tagjai, Őze-Guth Szilvia koordinátor és férje, Őze Balázs, Varsányi Áron, a Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetője, Dr. Bogdán Olivér, a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület vezetője, valamint „A boksz magyar hangja”, azaz Takács Péter „Deze” a 2020-as, kizárólag amatőr harcosokat felvonultató rendezvényt követően idén mert nagyobbat álmodni, és a gála programjának felében már profi versenyzőket, sőt, külföldi, Szerbiából érkezett sportolókat láthatott a nézőteret, lelátót gyakorlatilag teljesen megtöltő publikum.

A 18 órakor induló program első blokkjában az amatőröké volt a főszerep, a profik pedig 19 óra után borították tűzbe a szorítót. Az eseményen a szombathelyi Haladás versenyzője, Kolompár Kitti K1 szabályrendszerben múlta felül a szerb Anastasija Gal-t, és megvillantotta tehetséget a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület kétszeres Európa-bajnoka, Seregély Gyöngyi is, míg a zalaegerszegi profi MMA-s Boldog Martin már az első felvonásban megadásra kényszerítette Vladimir Vujadinovot.

A profi ökölvívók között még veretlen székesfehérvári Kiliti Tamást közel 150 szurkolója kísérte el a répcelaki fellépésére.

 

 

 

A 26 éves pehelysúlyú reménység pedig 4 menetben pontozta ki a budapesti Pénzes Istvánt.

 

A fő attrakció egy 75 kg-os profi K1 interkontinentális címmérkőzés volt, ahol a korábbi világelső, az Exatlonban is feltűnő Jóni Máté és Vanja Dimitrov nézett egymással farkasszemet.

 

 

Az ütközet mindössze 1 menetig tartott, miután a rendkívül motivált és jól mozgó Jóni háromszor is padlóra küldte vetélytársát, akit még az első gong előtt leléptetett a vezetőbíró.

 

A szombati ,,ütős kis este” után főszervező Galler Ervintől megtudtuk, hogy a tervek szerint 2022-ben is megrendezik a küzdősport gálát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!