Hamisítatlan indián nyár várta mindazokat, akik csütörtökön kilátogattak a szombathelyi Sugár úti sporttelepre, ahol a városi középiskolás atlétikai bajnokság selejtezőit tartották. A koronavírus-járvány miatt több sportrendezvényt halasztani, törölni kellett a szervezőknek, de az új tanév és az egészségügyi helyzet jelenleg lehetővé tette a verseny megrendezését.

A lebonyolításért ezúttal is a Szombathely Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi és Közszolgálati Osztály Sport és Ifjúsági irodája, valamint a Városi Diáksport Bizottság felelt. A hangulatra és az időjárásra sem lehetett panasza senkinek, így mindenki a legjobb tudását nyújthatták a város különböző középiskoláiból érkező tanulók.

A résztvevők számára sem lehetett panasz, hiszen minden szakágban több selejtezőkört kellett bonyolítani. Ebben egyébként a futás járt élen, a 100 és 400 méteres síkfutásban több futamban dőltek el a továbbjutó helyek, akik később a döntőben már egymással és az idővel is versenyben voltak. Az V-VI. korcsoport résztvevőinek több szempontból is fontos állomása volt ez az erőpróba.

Egyrészt az iskola és önmaga számára iskiváló fokmérője az edzettségi állapotának – ez a pandémiás helyzet miatt kiváltképp jó visszajelzés a tanároknak is. Másfelől a legjobbak a jövő héten rendezendő megyei döntőbe is kvalifikálták magukat. Egy biztos, a látottak alapján minden diák beleadott apait-anyait a versenyek során.

Az eredményekkel hamarosan frissítjük cikkünket!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!