Nagyon nehéz percek ígérkeztek a szombathelyi futsalosok számára, akik hétfő este az ország másik végében, a DEAC otthonába látogattak. A Debrecen jól kezdte a bajnokságot és feltett szándéka volt, hogy a Haladástól is pontot, pontokat csípjen el. Ezzel szemben a címvédő mindenképpen győzni akart, hogy felzárkózzon közvetlenül az élmezőny mögé.

A vendégek elképzelése szerint indult a derbi, hiszen előbb Hajmási, majd Dróth veszélyezetett. A második perc végén, egy labdavesztést követő kontratámadás végén Dávid pedig mattolta a házigazda kapusát, ezzel lépéselőnybe került a Haladás. Ezután mindkét együttes kidolgozott kisebb-nagyobb helyzeteket, de az újabb találatig a játékrész közepéig várni kellett.

Ekkor egy tetszetős passzolgatás végén tekert a rövid sarokba Szabó János, majd a 15. percben már fordítani is tudott Haraszti révén a DEAC. Hogy a hajdúságiak se örüljenek sokáig, arról Dróth gondoskodott, aki épp a szünet előtt villant és a lábak között laposan passzolt a hálóba. A térfélcserét követően se vettek vissza a főszereplők a tempóból, sőt fokozták is azt.

Fokozódott a Haladás nyomás, ami a 29. percben Henrique Diniz bombájánál csúcsosodott ki. A hátránybe került DEAC mindent egy lapra feltéve próbálkozott, több szép akciót vezettek is, de vagy a szombathelyi védők, vagy a kapus mindig jókor voltak jó helyen. Hatalmas csatában, de teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Haladás, amely ezzel a sikerrel fellépett a negyedik helyre, míg a vereség ellenére a DEAC vezeti a tabellát.

DEAC – Haladás VSE 2-3 (2-2)

Haladás: Gyimesi – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Dávid R.
Csere: Alasztics – Szalmás Z., Nagy K., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Rezala, Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Szabó J. (12′), Harmati (15′) illetve Dávid (2′), Dróth (20′), Henrique Diniz (29′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!