Már 15 éves múltra tekint vissza, mégis hosszabb kihagyás után, nyolcadik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Magyar Torna Grand Prix-t, amely a sporág egyik jelentős állomásaként aposztrofálták a szervezők és főszereplők. A vasi megyeszékhely rendszeresen visszaköszön a tornászok versenynaptárjában, ami köszönhető a korábbi rendezvények sikerének, színvonalának.

Bár a koronavírus-járvány elég erőteljesen rányomta bélyegét valamennyi sportág menetrendjére, fel sem merült, hogy idén a vasi megyeszékhely tornászverseny nélkül maradjon. Ebben nagy szerepe van a nemzetközi és a honi szakszövetségnek is. Altorjai Sándor alelnök elmondta, hogy a korábbi évek tapasztalatai is azt mutatják, szívesen jönnek ide a sportolók.

Nemény András, Szombathely város polgármestere köszöntőjében utalt arra is, hogy bár a versenyzők jelenleg az egészségügyi és biztonsági előírások miatt buborékban vannak, de reményei szerint a megmérettetés után a résztvevők megtekintik a vasi megyeszékhely látványosságait. A rendezvény mellett ugyanis nagy vonzereje van a városnak, amely szintén öregbíti Szombathely nevét.

A magyar Grand Prix-n ezúttal 14 ország 100 versenyzője bizonyíthat. A válogatottunkban 5 férfi és 4 női tornász indul, köztük a helyi színeket képviselő Tömböl Boglárka, aki két szeren bizonyíthat az Aréna Savariában. A szombathelyi sportoló t a pénteken délután kezdődő kvalifikáció során láthatja először és szurkolhat érte a közönség.

Fontos állomás lesz a szombathelyi verseny Berki Krisztián számára is. Az egykori olimpiai aranyérmes, többszörös világ-, és Európa-bajnok már a télen bejelentette visszavonulását, azóta pedig elnökségi tagként segíti a szövetség és a versenyzők munkáját. A hétvégén pedig ünnepélyes keretek között köszöntik és elevenítik fel pályafutását.

Fontos információ, hogy a tavalyi tornászversennyel ellentétben, ezúttal nézők is lehetnek a lelátón. Ugyanakkor a belépéshez a védettséget igazoló kártyát fel kell mutatni. A lelátón helyet foglalóknak nem, ellenben a sajtó képviselőinek, a pálya szélén kialakított sajtórészen maszkot kell hordani. Mindhárom nap 15 órától kezdődnek a programok és 18 óráig tart. Az összdíjazás ezúttal 10 millió forint lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!