A tanév megkezdésével nemcsak a tantermek, hanem a sportpályák is megteltek élettel, hiszen már a legutóbbi héten megkezdődtek a városi és megyei diáksport versenyek. Kezdésként az atlétika szakág képviselői mérték össze tudásukat a Sugár úti sportcentrumban. A jó idő pedig lehetővé teszi, hogy pénteken, bárki csatlakozni tudjon egy remek sportos programhoz.

A városi Sport és Ifjúsági irodája, valamint a Diáksport Bizottság közös szervezésében valósul meg a több, mint 10 éves múltra visszatekintő kezdeményezés, a Diák és Szabadidősport Nap. A 2021-es év miatt a közös táv, amelyhez bárki csatlakozhat 2021 méteres táv lesz, de ezen kívül is érdemes lesz felkeresni a szombatheyli Fő téren kialakított rendezvényhelyszínt.

Egyrészt minden generáció kipróbálhatja magát, így az óvodások kezdenek, majd a kisiskolások, végül a középiskolások róhatják a köröket a 400 méteres kör alakú pályán, amelyet kordonnal választanak le a versenyzők testi épségének megóvása érdekében. Ugyanakkor nem az eredményorientáció áll a középpontban, sokkal inkább az egészséges életmód valamint a sport megszerettetése.

Havasi Attila szervező elárulta, hogy nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb felnőtteket is közös mozgásra várják. A kezdeményezéshez pedig a Szombathelyi Futóklub is csatlakozott, akik 19 órától közösségi kocogásra várnak mindenkit. A programot egyébként a Savaria Táncsport Egyesület bemutatója is színesíteni fogja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!