Kiváló időjárás, óriási tömeg fogadott mindenkit, aki kilátogatott a szombathelyi Fő térre, ahol pénteken minden a testmozgásról szólt. A gyanútlan járókelők közül többen nem sejtették, hogy milyen rendezvény előkészületei zajlanak a kora reggeli órákban, pedig csak a futópályának szánt területet zárták el a közlekedők, nézelődők elől, de mint utólag kiderült figyelemfelkeltésnek is jó reklám volt.

A városi Sport és Ifjúsági iroda hosszas tervezőmunkájának eredményeként folytatódott, illetve kibővült a korábbi diáksport nap, amelyhez ezúttal a szabadidősport is csatlakozott. Bár a futás volt elsődlegesen célkeresztben, megannyi sportág szakosztályai is tiszteletüket tették a rendezvényen, sőt bemutatóval színesítették a programot.

Aki kedvet érzett hozzá, próbára tehette tudását a kosárlabda, az atlétika és a röplabda pályán, ahol a Szombathelyi Sportiskola növendékei, szakedzői értékes tanácsokkal látták el a kicsiket és a nagyobbakat is. Aki korábban csak szemezgetett a “szobakerékpárral”, ezúttal nyeregbe pattangatott és vérbeli spinningben lehetett része. Még rögtönzött tornagyakorlatokat is láthatott a közönség.

A rendezvény szíve és lelke mégis a futás volt, egyrészt a mozgás örömét hirdette, másrészt az egészség megóvásának fontosságát is hangsúlyozta. A kora délelőtti kezdésnél Varga Jenővel járhatták be a pályát az ovisok, mindezt emlékezetes módon. Aki ismeri, pontosan tudja, hogy Varga Jenci minden alkalmat megragad a szórakoztatásra is, ezúttal tigris jelmezben fokozta a hangulatot.

A tervezett forgatókönyv szerint korcsoportonként startolt el a mezőny, s ahogy egyre idősebbek léptek a startvonal mögé, úgy egyre hosszabb távot teljesítettek. A nap zárásaként közösségi futásra csábították az idősebb generáció képviselőit, akik a Szombathelyi Futóklubbal kiegészülve rótták a kilométereket. Ezzel megkoronázva egy hamisítatlanul sportos, egészséges és jókedvvel teli rendezvényt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!