Az NB I. 4. helyén álló vasiak a bajnokin azt az újonc, a 6. helyen tanyázó Soroksárt fogadják, amely eddigi öt meccsén egy-egy győzelmet, döntetlent, valamint három vereséget gyűjtött be. Némi meglepetésre egyetlen győzelmüket a rajton, Diósgyőrben aratták, ahol 3-0-ra nyertek. A soroksáriaknál edzőváltás volt a bajnoki szünetben, az FTC élére kinevezett Vágó Fanny helyett – vélhetően ideiglenesen – Szeitl Szilvia vette át a szakmai munka irányítását.

Ami a mieinket illeti, Székely Tibor együttese a legutóbbi fordulóban 4-1-re kikapott az FTC vendégeként, ezt leszámítva jól teljesít a bajnokságban.

– Az FTC fiókcsapatának számító Soroksár tavaly nagyon magabiztosan nyerte meg a másodosztályt és jutott az NB I-be. Fiatal, tehetséges csapat, amely gyorsan vált át védekezésből támadásba és egyre jobb formát mutat, annak ellenére is, hogy a legutóbbi fordulóban otthon 5-0-ra kikapott a Győrtől. Ami minket illet, a felnőtt és utánpótlás-válogatott együttesekbe is több labdarúgót adtunk, így kicsit foghíjasak voltunk az elmúlt két hétben. De így is tudtunk gyakorolni technikai és taktikai részeket. Emellett – amolyan vegyes csapattal – összecsaptunk a Bükön edzőtáborozó U17-es válogatottal is. Szerencsére sérült játékosaink felépültek, egyedül Balogh Henrietta hiányzik, aki pénteken férjhez ment – mondta a Haladás-Viktória vezetőedzője, Székely Tibor.

A szurkolók a sajtórészen foglalhatnak helyet, a Bartók Béla körút felőli sorompós bejáratnál léphetnek a stadion területére. A meccs megtekintése ingyenes, viszont – 18 év felett – védettségi igazolványhoz kötött

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!