Nem ígért könnyű találkozót az Egis Körmend számára az Oroszlány elleni, hiszen nagy múltra tekint vissza mindkét együttes, közte megannyi nagy csatával. Bár a bajnokságot minimális vereséggel kezdte az OSE-Lions, ez mindenképpen tüzelte Molnár Mártonékat, hogy jó és eredményes játékkal, hazai környezetben javítsák a csorbát.

A Körmend ezzel szemben idegenbeli sikerét követően újabb skalpot tervezett szerezni. A feldobás után idegesen kezdtek a csapatok, egészen a második percig várni kellett az első kosárra. Ekkor Garett zsákolt egy hatalmasat, megalapozva a hangulatot. Postafordultával azonban Ihring egyenlített, majd felváltva estek a kosarak, fej-fej mellett haladtak az együttesek.

Durázi és Garett vezérletével kisebb lépéselőnyhöz jutott a Rába-parti alakulat, amelyet jól őrzött a nagyszünetig. A harmadik negyedben aztán átlépte a 10 pontos különbséget a Körmend, de ez csak átmeneti volt, mert az OSE-Lions játékosai rendre képesek voltak megújulni. Milisavljevic pontjaival megkezdte a zárkózást a házigazda az utolsó felvonás elején.

Hiába, mert Ferencz jókor süllyesztette el szokásos tripláinak egyikét és a palánk közelében épp oly veszélyes volt a vasi alakulat, mint a hárompontos vonalon túl. Savic és Stokes adta meg a kegyelemdöfést, ezzel megnyerve a Körmend második idegenbeli találkozóját is, amely nagy csatát hozott, méltóképp növelve a kosárlabda hírnevét.

Antonis Constantinides, Egis Körmend vezetőedző: Először is a legjobbakat kívánom az OSE-nak a szezonban, azt hiszem remek csapat és meg fogják találni az útjukat, mert nagyon jó játékosaik vannak és nagyon jó edzőjük és biztos vagyok benne, hogy hamarosan meglesz az első győzelmük. A mai mérkőzésen úgy érezem jogosan nyertünk, a 40 perc nagy részében vezettünk, és három negyedet nyertünk a négyből, és az OSE pályáján ez jelentős teljesítmény. A második idegenbeli győzelmen vagyunk túl a ZTE és OSE ellen, és ez nagyon boldoggá kell tegyen, mert ezen a két pályán nagyon nehéz nyerni, és nem is sokan tudnak itt nyerni. Bár ez még a bajnokság korai szakasza, úgy gondolom, hogy ez nagy előny a számunkra, és sok magabiztosságot ad a játékosaimnak. Gratulálok a játékosaimnak a második nagyon nehéz mérkőzéshez három nap alatt. Sajnos Mócsán miatt nem lehetünk teljesen boldogok, de reméljük megtaláljuk a módját, hogy felépüljön, mert fontos játékos a számunkra, köré építettük a csapatot. Sajnos a sérülése miatt nem lehetett itt velünk. De most van időnk kicsit pihenni, relaxálni, a következő meccs előtt. Gratulálok az OSE szurkolóknak, ismét remek hangulatot teremtettek, és gratulálok a Körmend szurkolóinak is, és köszönöm, hogy elutaztak ide szurkolni a csapatnak.

OSE-Lions – Egis Körmend 72-78 (13-17, 20-24, 20-22, 19-15)

Körmend: Stokes 15/6, Takács K. 2, White 3/3, Savic 20/9, Garrett 16.
Csere: Durázi K. 14/6, Ferencz 6/6, Kenéz Cs. 2, Krivacsevics M. -, Balogh M. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides
Az OSE-Lions legeredményesebb játékosai: Ihring 22/12, Milisavljevic 14/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!