A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Budafoki MTE otthonában lép pályára.

A haladas.hu előzeteséből kiderül, hogy a tavaly még az élvonalban szereplő Budafok 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel, 11 ponttal a 8. helyen áll a bajnoki tabellán. Hazai pályán kétszer nyert – Dorog 2-0, Tiszakécske 4-2 – egy döntetlent játszott – Szeged 1-1 – és egyszer, a Csákvártól (1-2) kikapott. A legutóbbi fordulóban 1-0-ra alulmaradt Kecskeméten. A nyáron kinevezett tréner, Boér Gábor együttesében több, NB I-es múlttal rendelkező labdarúgó is található, a védő Fótyik Dominik, a támadó Filkor Attila, valamint Mervó Bence és az U21-es válogatott Bese Balázs, de Zuigeber Ákos neve ismerős csenghet és akkor még nem említettük a korábban a Haladásban futballozó belső védőt, Jagodics Márkot. A fővárosiak legeredményesebb játékosa jelenleg a három gólos csatár, Ihrig-Farkas Sebestyén. Az elmúlt hétvégén a Magyar Kupában a budafokiak 4-1-re nyertek Pápán.

A Szombathelyi Haladás 18 pontjával vezeti a bajnokságot, a vasi együttes változatlanul veretlen és továbbra is a legkevesebb, mindössze 2 gólt kapta a mezőnyben. A szombathelyiek legutóbb 1-0-ra verték a Tiszakécskét, a kupában pedig múlt szombaton 2-1-re nyertek Dabason, mindkét mérkőzést mi közvetítettük. A dabasi kupameccs volt zsinórban a negyedik győzelem, előtte a Szegedet, a Dorogot és az előbb említett Tiszakácskét is legyőzték Németh Szabolcs tanítványai. Ráadásul az utolsó négy bajnokin érintetlen maradt a kapus Rózsa Dániel hálója.

A vezetőedző optimistán nyilatkozott nekünk.

– Budafokra három pontért utazunk, szeretnénk győzelemmel hazatérni. Tudjuk, hogy mai ellenfelünk egy jó csapat, több NB I-es múlttal rendelkező játékos játszik náluk. Felkészültünk az ellenfelünkből, ismerjük, hogy a Budafok egy lendületes, gyors csapat. A labdaszerzések után villámgyorsan vezetnek támadásokat. Erre oda kell figyelnünk. Stabilnak kell maradnunk, elől pedig a kínálkozó lehetőségeinket könyörtelenül ki kell használnunk – fogalmazott a Hali mestere.
A 17 órakor kezdődő Budafoki MTE – Szombathelyi Haladás mérkőzést élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!