A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban már a 7. forduló küzdelmeit rendezték meg, és bizony meglepő eredményeket is hozott ez a hétvége, rendesen átalakult a tabella.

Jegyzőkönyvek

Múltheti veresége után ezúttal Jánosházán igyekezett visszatalálni a győztes útra a címvédő sárvári együttes, ám ez annak ellenére sem sikerült, hogy két büntetőt is kaptak és értékesítettek is a vendégek. A hazaiak szervezett játéka végül 1 pontot ért, amely számukra igen fontos lehet a bajnokság későbbi szakaszában.

Szintén pontosztozkodással zártul az alsóházi rangadó is: fordulatos meccsen a Szentgotthárd már a 4. percben vezetést szerzett Egyházasrádócon, ám még az első játékrészben fordított is a hazai alakulat. Végül aztán mégsem örülhettek győzelemnek, hisz a 92. percben sikerült egyenlíteni a gotthárdiaknak.

A 2:2-es végeredményt és a meccs forgatókönyvét is lemásolták Táplánban, ahol a hazai együttes a Lukácsházát fogadta. A különbség csupán annyi volt, hogy itt a hazaiak szereztek korán vezetést, amelyet a Lukácsházának sikerült megfordítania, ám végül a sok-sok hosszabbítást kihasználva a táplániak a 96. minutumban kiegyenlítették a találkozó állását. A hosszabbítás azonban indokolt volt, hisz szomorú események miatt több percig is állt a játék: a második félidő elején összefejelt két futballista, őket a kórházba szállították az időközben egy ártatlan szituációban megsérült vendég játékossal együtt. Mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek!

Továbbra sem megy a Körmendnek, akik ezúttal az egyik éllovashoz, a Celldömölk együtteséhez látogattak a hétvégén. Az elő játékrészben gyors gólváltás zajlott le, így 1:1-es eredménnyel vonultak pihenőre a felek, amely a látottak alapján igazságos volt. A második etapot aztán igyekezett megnyomni mindkét együttes, ám az enyhe mezőnyfölényben futballozó hazaiak ismét vezetést szereztek. Ezután mindkét csapat tovább támadott, gólt azonban ismét csak a Celldömölk alakulata szerzett, ezzel pedig bebiztosították maguk számára a nagyon fontos 3 bajnoki pontot, amely ismét a tabella élére repítette a gárdát.

Természetesen hátra volt még a fordulóból a Vép mérkőzése, a Répcelakot fogadó vépiek pedig győzelmi kényszerben léptek pályára vasárnap, hisz már tudták, ha nem nyernek, akkor elveszítik éllovas pozíciójukat a 7. játéknap után. A találkozó a hazaiak elképzelései szerint kezdődött, nagyon hamar sikerült megszerezniük a vezetést egy szöglet utáni fejessel. Erre már az első etapban válaszolt is a vendég csapat, így 1:1-es pihenő után következett a 2. játékrész. A mérkőzés hajrájához közeledve büntetőhöz jutott a Répcelak, amelyet sikerült is értékesíteniük, előnyüket pedig hősies védekezéssel meg is tartották, így elveszítette veretlenségét és listavezetői pozícióját a Vép gárdája. A sípmester ténykedését mindkét fél bírálta, játékvezetői szempontból nehéz, indulatokkal fűszerezett derbit hozott tehát a két csapat találkozója.

A Celldömölk mellett a Király SE is kihasználta a közvetlen riválisok botlását, hisz a Rábapaty ellen sok helyzetet kidolgozó szombathelyiek megérdemelt, 3 gólos győzelmet arattak.

A Sárvár idegenbeli legyőzése után joggal reménykedhettek a kőszegi szimpatizánsok abban, hogy a csapat teljesítménye most megindul felfelé, ám hiába küzdöttek ismét jól, ezúttal a Zanat-Haladás csapata ellen ez is kevésnek bizonyult. A zöld-fehérek 1 gólos győzelmet arattak, ezzel pedig tapadnak továbbra is az éllovasokra.

Továbbra is nehéz helyzetben az elmúlt évek során a kiesést többször is hajszállal megúszó vasváriak, akik 7 forduló után csupán egy győzelmet és egy döntetlent tudnak felmutatni. A 7. forduló sem hozott számukra szerencsét, ezúttal Bükre látogattak, ahol egy félidőn keresztül jól tartották magukat, ám a második etapban hengerelt a hazai gárda.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!