A pénteki diák-, és szabadidősport nap nagyszabású rendezvényét követően egymást érték a programok a legutóbbi hétvégén. A táncsport magyar bajnokság, a torna grand Prix mellett nagy várakozás előzte meg az amatőr és profi görkorcsolyázók számára kiírt versenyz. Az előzetes várakozásoknak megfelelően rengeteg nevezés érkezett a szervezőkhöz, így két napon keresztül rótták a főszereplők a köröket.

A koronavírus-járvány miatt a versenynaptárt többször át kellett szerkesztenie a hazai és nemzetközi szövetségnek. Ennek megfelelően több versenyző a válogatott felkészülése miatt nem tudott részt venni a vasi megyeszékhelyen megrendezett erőpróbán. A színvonalra, a hangulatra valamint az érdeklődők számára nem lehetett panasz, ami remek visszajelzés a szervezőknek.

Jól mutatja, hogy ki vannak éhezve a sportbarátok a hamisítatlan görkorcsolya versenyekre. Főleg azóta, hogy a sportligetben valóban korszerű, nemzetközi futamok lebonyolítására is alkalmas pályát alakítottak ki. Nem véletlen, hogy a rendezvény megálmodását követően valamennyi hazai egyesület jelezte részvételi szándékát.

Hogy nemzetközivé vált a mezőny és ezzel a verseny, arról három osztrák klub gondoskodott, akik több sportolót neveztek a futamokra. A lebonyolítást illetően profi és amatőr versenyzők mérhették össze tudásukat, akik három számban – rövid, közép és hossztávon – bizonyíthattak. Vasárnap, a program zárásaként a váltókon volt a sor, hogy érmet szerezzenek.

Tóth Attila, a Szombathelyi Sportiskola szakosztályvezetője elmondta, hogy a versenyeztetés volt elsődlegesen a cél. Az időjárás is pártfogásba vette a rendezvényt és remek visszajelzés volt számukra, hogy milyen fontos állomása lehet egy-egy szombathelyi verseny a felkészülések és a versenyeztetések során. Így minden bizonnyal jövőre is randevút adhatnak egymásnak a sportolók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!