Szeptember utolsó hétvégéjén Bükön rendezték meg az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokságot. A rendezvényt hosszas előkészületet követően Őze-Guth Szilviával és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve sikerült megvalósítani a vasi településen. A négy napon keresztül tartó versenysorozatra az ország legjobb fiatal öklözői érkeztek a győzelem reményében. A színvonalat jól tükrözi, hogy az erőpróbán 41 egyesület 87 ifjúsági korcsoportú sportoló vett részt, akik összesen 65 mérkőzést vívtak. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 4 fővel indult a korosztályos versenyen.

  • Reseterics Fanni egy győzelmet és egy vereséget követően női 60 kg-ban ezüstérmet szerzett.
  • Szabó Dávid ugyancsak egy győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett férfi 48 kg-ban.
  • Buza Rafael három győzelmet követően aranyérmet szerzett férfi 63,5 kg-ban.

Különdíjasok:
Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági női versenyző:
Mezei Petra HFC

Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági férfi versenyző:
Buza Rafael FBO

A szombathelyi színeket is többen képviselték az ifi on-b. Oláh Vadász Zoltán 63,5 kg-os súlycsoportban lett bronzérmes, miután első győztes mérkőzése után nem tudott sérülése miatt szorítóba lépni. Teleki Brendon szintén a dobogó alsó fokára léphetett fel, aki a 65 kilogrammosok mezőnyében indult és ez volt pályafutása második erőprbája.

Nagy visszatérő is akadt Muhovits Milán személyében, aki közel két év kihagyás után újra bizonyította, hogy van keresnivalója az ökölvívócsarnokban. A 60 kilogrammosok mezőnyében az előkelő 5. helyen végzett. Az ifi ob-nek egyébként komoly tétje volt, hiszen a közelgő korosztályos Európa-bajnokságra induló kerettagságért is folyt a küzdelem a magyar bajnoki cím elnyerése mellett.

Összesített csapatverseny:
I. FBO
II. KSI
III. DVS

A hagyományoknak megfelelően idén is kiemelt hangsúlyt fektettek a szervezők a jótékonyságra. Ezúttal a büki Pukler Ábel gyógykezelésének segítése céljából bocsátottak árverésre, a négyszeres K1 világbajnok, Ernesto Hoost által dedikált kesztyűt, emellett pedig az ökölvívók nagy családja spontán adományhullámot indított el, így végül 360.000-Ft-ot sikerült összegyűjteni, amelyet a döntők napján át is adtak Ábelnek és családjának.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!