A házigazda és egyben listavezető Szombathelyi Haladás kiválóan kezdte az NB II-es szezont. Németh Szabolcs együttese veretlenségét őrizve áll az első helyen és bizakodva várhatták a szurkolók a folytatást is. Az ellenfél a 11. fordulóban a meglehetősen rapszódikusan teljesítő Budaörs volt, amely az elmúlt napokban edzőcserén is átesett. Nagy kérdés volt, hogy mennyire sikerült az új trénernek feltüzelnie tanítványait.

Szerencsére a Haladás nagyon komolyan vette a találkozót és nem hagyta kibontakozni ellenfelét. Majd a kilátogatott szurkolók hangulatát is feltüzelték a fehér mezes vasi labdarúgók. A kezdéstől kezdve aktívabb szombathelyiek egy szépségdíjas szögletkombináció végén megszerezték a vezetést. Doktorics 17 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba.

A vezetés megszerzése után sem változott nagyot a játék képe, persze felesleges kockázatot nem vállaltak a Haladás-játékosok. A budaörsi védelem nem volt túl acélos, Délczeg, Horváth Rajmund és Németh Milán is veszélyeztetett az első felvonás során. Kellemetlen meglepetésben ezúttal is része volt a vasi alakulatnak, hiszen a 40. percben egyenlítettek a vendégek.

Egy szabálytalanság után Petneházi volt eredményes büntetőből. A térfélcserét követően ismét nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Haladás és több helyzetet is kidolgoztak, amelyek kimaradtak. Az újabb fordulatra egészen a 67. percig kellett várni. Kállai remek ütemben szöktette a csereként beállt Tóth Milánt, a sértett lába nem remegett meg a tizenegyes során.

Bár a hajrát próbálta megnyomni a Budaörs, de az eredmény már nem változott, így a 2517 néző ismét Haladás győzelmet ünnepelhetett a lefújás után. A megérdemelt sikernek köszönhetően a szombathelyiek továbbra is veretlenül vezetik a tabellát a Kecskemét és a Vasas előtt, míg a Pest megyeiek lecsúsztak a 16. helyre.

Szombathelyi Haladás – Budaörs 2-1 (1-1)

Haladás: Rózsa – Kállai K., Mocsi A., Németh M., Bosnjak – Holdampf G., Szekér Á. – Kiss B. (Guzmics R.), Horváth R. (Monori N.), Doktorics Á. (Csilus T.) – Délczeg G. (Tóth M.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Doktorics (8′), Tóth M. (büntetőből – 68′) illetve Petneházi (büntetőből – 40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!