Aligátor Vízilabbda Utánpótlás Sportegyesület – Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 9-4 (1-1, 4-1, 3-0)

Szombathely, AVUS Aréna, 100 néző – OB I/B-s vízilabda mérkőzés

Az első fordulóban magabiztos vásárhelyi sikert arató aligátorok nem jól kezdték a mérkőzést. A vezetést a játékrész derekán az egriek szerezték meg, majd a negyed utolsó másodperceiben Csaba Márton egyenlített, 1-1.

A második negyed elején Csaba Márton újabb góllal vétette észre magát, de nem sokáig tartott a szombathelyiek öröme, hiszen előbb Sáry egalizált, majd a félidő hajrájában Ádám fordított és újra vezetéshez juttatta a vendégeket, 2-3.

A szünetben sikerült felrázni a hazaiakat, hiszen hajmási András és Csaba Márton is egymás után 2-2 alkalommal betalált, 6-3. A játékrész finisében Rozsnyay emberelőnyből szépített, 6-4.

A mérkőzés záró 8 percében sem tört meg az AVUS lendülete, Németh levente, Hajmási András és Csaba Márton újabb 3 gólt rámolt be az egriek kapujába és a 9-4-es győzelemmel magabiztosan tartották otthon a 3 pontot.

Az utolsó percet közösségi oldalunkon élőben is megörökítettük. A meccs hivatalos jegyzőkönyve IDEkattintva tanulmányozható.

Az összecsapás értékelésére Zoufal Norbert vezetőedzőt kértük meg.

– A győzelemnek örülünk, hiszen a találkozó előtt is tudtuk, hogy a két csapat között 5-6 gól különbség biztosan lesz. A védekezés nagyon jól működött, Kovács Barna kiválóan védett, de erre szükségünk is volt, hiszen rengeteg helyzetünk kimaradt. Ez a bajnokság startjának tudható be, mindenképp javítani fogunk ezen. Rosszat nem tudok mondani a srácokra, hiszen hajtottak, daráltak végig. Amit kértem, betartották, más kérdés, hogy a gólhelyzeteink 70-80%-a kimaradt, ettől függetlenül elégedett vagyok a látottakkal – fogalmazott a szakvezető.

A hazai nézők legközelebb a bajnokság 3. fordulójában, október 9-én szombaton 12 órától szurkolhatnak az AVUS csapatának. Az első két forduló után hibátlan, a tabella 3. helyén álló szombathelyiek ellenfele a 8. helyet elfoglaló Fehérvár VS Kft. csapata lesz.

Hajrá AVUS!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!