A szombathelyi diáksport bizottság megfeszített munkájának eredményeként valamennyi szakágban megkezdődhetett a 2021. évi versenyszezon. Ennek megfelelően már a városi selejtezők javában zajlanak, amelyen a megyei döntőkön való részvételért is harcba szállnak egymásért a tanulók. Szeptember utolsó napján pedig már a mezei futóverseny miatt telt meg élettel a Sportliget.

A szervezők kemény munkájának eredményeként tíz általános iskola, közel félezer diákja érkezett a rendezvényre. Több gyerkőcöt a szülők és a rokonok is elkísértek, így valóban elég népes mezőny gyűlt össze a Sportligetben. A megszokottaknak megfelelően idén is a fiúk és a lányok négy korcsoportban bizonyíthattak önmaguknak, valamint testnevelőiknek.

A lebonyolítási rendszerben akadt néhány változás. Egyrészt az átalakított ligetben letűzött zászlók segítették a gyerekek tájékozódását. A korcsoportok között pedig a megtett távolságok is változtak. Ráadásul az egyéni elismerések mellett a kategóriánkánt legtöbb futót felsorakoztató tanintézményeket is elismerték.

Ugyanakkor a versenyzés mellett a verseny lebonyolításáért felelős szakmai stáb ügyelt arra is, hogy valamennyi résztvevő elégedetten menjen haza, hiszen a sport a jellemet is építi, illetve az egészséges életmódra nevel. Ennek jegyében bizton állíthatjuk, hogy nemcsak a győzelem, hanem a mezei futóversenyen való részvétel is élmény legyen a diákok számára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!