Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg tavaly, a koronavírus-járvány árnyékában, az I. Haladás Opent, amelyhez a Magyar Darts Szakszövetség hozzákapcsolta a magyar egyéni bajnoki fordulót és az egyéni magyar kupa döntőt is. A résztvevők között ott voltak a kerekesszékes versenyzők is és egy kiváló hangulatú háromnapos esemény kerekedett a rendezvényből.

Nem is okozott meglepetést a sportbarátok körében, hogy a tavaly leindult közös munkát, idén is folytatni fogják. A honi szakszövetség, a Szombathelyi Önkormányzat, a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület, a Haladás Sportkomplexum és a Pannonsport összafogásának eredményeként október 8. és 10. között ismételten három napon keresztül repülnek majd a nyilak.

Dr. László Győző alpolgármester köszöntőjében felidézte, hogy a sikeres rendezvények mellé, mögé kötelessége a város vezetésének is beállni, ráadásul egy kortalan sportágról van szó. Ennek megfelelően valóban tömegeket képes megmozgatni és aki kicsit is kételkedik a darts nehézségével kapcsolatosan, annak szeretettel ajánlja kipróbálásra, amit a nyílt versenyen megtehet bárki.

A sajtótájékoztatón Balázs Gergő, a darts szövetség elnöke köszönetét fejezte ki valamennyi partnernek, aki segítséget nyújtott abban, hogy már második alkalommal lehet a sportág fővárosa a vasi megyeszékhely. Mivel a pontvadászat nyílt, így a szombathelyi forduló fog dönteni a magyar bajnoki aranyérmek sorsáról mind férfi, mint a női mezőnyben.

Szántó Erzsébet klubmenedzser örömét fejezte ki, hogy ezúttal is a Haladás Sportkomplexum lehet a rendezvény otthona. Ez a siker mindenki számára nagy eredmény, hiszen megfelelő – nemzetközi – körülmények között tudnak versenyezni a résztvevők. A csarnok méltó otthona lesz az erőpróbának és egyben kiváló visszaigazolás a közösségépítés erejéről is.

A hazai színeket képviselő egyesület – a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület – szeretné az Openben tavaly, Budavári Zsombor személyében elhódított serleget megőrizni. A bajnoki és kupaküzdelmek során pedig az idősebb és fiatalabb versenyzők eredményes időszakának megfelelően akár meglepetést is okozhatnak az SZDCSE dartsosai. Ebben reménykedik Csóka András a klub elnöke.

A sajtótájékoztatón Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. képviseletében elmondta, hogy a kor szellemének megfelelő sportág lévén nagyon könnyen állt a rendezvény mögé. A hagyományteremtés mellett a darts népszerűsége közönségcsalogató esemény lesz. Kitért továbbá, hogy a széles repertorának eredménye, hogy néhány hete a tornasportnak, a közeljövőben ifi asztalitenisz világkupának, ezúttal pedig a repkedő nyilak fővárosa lesz Szombathely.

Fontos információ, hogy a rendezvény ezúttal sem lesz zárt kapus, a nézők ingyenesen tekinthetik meg a versenyt. Ugyanakkor a belépésnél ellenőrzésre készüljenek a kilátogatók – védettségi kártya előfeltétele a bejutásnak. Aki viszont otthonából élvezné a párharcokat is megteheti mindezt, hiszen a szövetség honlapján keresztül élőben lehet követni a versenyt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!