Nagyon nehéz mérkőzés várt az Egis Körmend csapatára, amely a 4. fordulóban Paksra látogatott. Az előjelek ellentétesek voltak, de mindkét együttes tudta, hogy óriási csata lesz minden egyes labdáért. Ez a jóslat be is következett, azonban támadásban és védekezésben pontosabb volt az Atomerőmű alakulata, amely nem is állt meg 100 pontig.

A hazaiak villámrajtot vettek, Brozja pontjaival 7-2-re lépett meg az ASE, ráadásul hiába kért időt Antonis Constantinides, nem igazán sikerült megállítani Kovácsékat. Garrett vette aztán hátára a Körmend együttesét és a negyed hajrájára már csak egyetlen egység állt a két fél között. Az utolsó pillanatokban aztán Djukanovic növelte ismét a különbséget.

A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint zajlott a derbi. A Körmend támadásban felvette a ritmust a házigazdával, de a védekezés terén meglehetősen döcögött a vasi szekér. A nagyszünetig nyílt az olló és 20 perc játék után már 15 ponttal ment az Atomerőmű. A térfélcsere után igazi pontzuhatagot produkáltak a játékosok, ekkor a védekezés legkisebb szikráját nem mutatták a kosarasok.

Nem véletlen, hogy egyetlen negyed alatt 60 pont esett – igazságos elosztásban. Az utolsó felvonás során az Atomerőmű már csak arra ügyelt, hogy tisztes távolságban tartsa a Körmend együttesét és végül 106-87-re megnyerte a találkozót. Ezzel a sikerrel a paksi alakulat megszerezte első győzelmét, míg a vasi gárda elveszítette veretlenségét.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 106-87 (23-17, 29-20, 30-30, 24-20)

Körmend: Stokes 16, Takács K. -, White 11/3, Savic 13/6, Garrett 23.
Csere: Ferencz 10/6, Krivacsevics 7, Durázi 5/3, Kenéz 2, Martinez -, Kiss -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Az Atomerőmű legeredményesebb játékosai: Buljevic 20, Brown 17/9, Eilingsfeld 15/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!