Pénteken Kecskemétre látogatott a bajnoki címvédő Haladás együttese, amely listavezető pozícióját szerette volna megőrizni. Ehhez viszont mindenképpen három pontot kellett szereznie Juan Ramon Calvo Rodriguez alakulatának azzal a Kecskeméttel szemben, amely hazai környezetben még veretlen volt az NB I. hetedik fordulóját megelőzően.

Ismerős arcokból sem volt hiány a házigazda együttesében, hiszen Öreglaki Norbert és Bencsik Roland személyében korábbi Hali-játékosok is akadtak. A kezdeti tapogatózó játék után A szombathelyiek letámadása gyorsan eredményre vezetett. Hajmási hozta zavarba védőjét, majd válogatott csapattársának, Dróth Zoltánnak készítette le a labdát, aki nagy erővel a kapu bal oldalába bombázott.

A folytatásban a Kecskemét próbált fogást találni a vasi alakulaton, de hiába. A Hali védői remekeltek, Gyimesi is remek formában védett, a játékrész zárásaként pedig Hajmási volt eredményes. A második félidőt viszont hazai találat nyitotta: Öreglaki kapott egy szép keresztpasszt, az ex-Hali játékos pedig kilőtte a hosszú sarkot, amivel zárkózott a ScoreGoal.

Sokáig azonban nem örülhettek a szurkolók, hiszen Dróth ismét megvillant. Egy szép lefordulást követően a kapus mellett továbbított a hálóba. A Kecskemét nem adta fel a támadást és a kapufát is megzörgették, de nem sikerült ismét mattolni Gyimesit. Henrique Diniz egy szép labdaszerzés után feliratkozott a gólszerzők listájára, növelve ezzel a különbséget.

A végeredményt a 31. percben Vatamaniuc-Bartha állította be, aki szintén egy kontraakció végén talált Rigó kapujába. A hátralévő időben a Kecskemét próbálta faragni a hátrányt, de már nem volt kellő vitalitás a játékukba, így hazai veretlenségétől kellett búcsút venniük. A Haladás pedig sikerével növelte előnyét, hiszen a DEAC vereséget szenvedett a Veszprémtől.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 1-5 (0-2)

Haladás: Gyimesi – Kovács M., Luiggi Longo, Sipos G., Henrique Diniz
Csere: Homlok L. – Szalmás Z., Hajmási M., Dróth Z., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Öreglaki N. (23′) illetve Dróth Z. (5′, 24′), Hajmási (19′), Henrique Diniz (31′), Vatamaniuc-Bartha D. (31′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!