Meglehetősen eseménydús időszak van Hámori Ádám háta mögött. A kőszegi Fitt-Box ökölvívója pályafutása tele volt kisebb-nagyobb sikerekkel. Az elmúlt időszak viszont több szempontból is meghatározó volt számára. Egyrészt megnősült a tehetséges sportoló, emellett egy komoly sérülését tudta háta mögött, amelynek eredményeként 10 hónapot kényszerült kihagyni.

A visszatérés pedig parádésan sikerült számára. A magyar felnőtt férfi ökölvívó-válogatott tagjaként utazott a bokszoló Szarajevóba, ahol a Mustafa Nemzetközi Emléktorna keretein belül lépett újra szorítóba. Hogy mennyire jól sikerült a felkészülés az már a bemelegítés során kiderült. Ádám a 86 kilogrammosok mezőnyében bizonyított a tornán.

Az első találkozón szépen körvonalazódott, hogy Hámori ellen alaposan meg kell szenvednie annak, aki szeretné legyőzni. Ez azonban nem sikerült a koszovói riválisnak, hiszen a kőszegi sportoló rendkívül technikás öklözéssel lépett túl rajta – teljesen megérdemelten. A folytatásban még egyértelműbb volt a magyar bunyós, aki TKO-val győzte le német ellenfelét.

A döntőben egy rendkívül erős, jól felkészített lengyel fiú várt Hámori Ádámra. A magyar válogatott oszlopos tagja a fináléban sem engedett ki egyetlen pillanatra sem. Jól koncentrálva, végig irányítva pontos ütéseivel sikerült az aranyérmet megszereznie. Azonban nemcsak súlycsoportjában bizonyult a legjobbnak, de különdíjat is kiérdemelt.

Teljesítményével és mutatott formájával a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is bezsebelte, amihez szerkesztőségünk gratulál az ökölvívónak. Hámori Ádám számára nem is sikerülhetett volna jobban a visszatérés a nemzetközi hadszíntérre, hiszen október végén Szerbiában már a felnőtt férfi világbajnokságon bizonyíthat a magyar különítmény.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!