Nagy fogadkozás és hatalmas tervezés előzte meg a versenyzők valamint a szervezők részéről a szombathelyi darts ünnepet. Egyrészt gondos előkészület mellett kemény munkával sikerült kialakítani a sportkomplexum területén a dartstáblákat és a főmérkőzéseknek helyet biztosító színpadot. A sportolók pedig éles pillanatokkal hangolhattak a szombati-vasárnapi erőpróbákra.

A II. Haladás Darts Open különlegességét az adta, hogy az ország különböző szegletéből érkeztek profi és amatőr versenyzők, akik nagyon szerették volna az elsőséget elhódítani. Tavaly, a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület ifrjú titánjának, Budavári Zsombornak sikerült ez a fegyvertény, ezúttal pedig már címvédőként érkezett a Rohonci úti csarnokba.

A Haladás VSE és a Szombathelyi Darts Club SE közös szervezésű tornájára előzetesen 93 nevezés futott be, a rajt pillanatában viszont 90 fő állt a táblák előtt. Jogosan lehet tehát mondani, hogy messzemenőkig túlszárnyalta a várakozásokat a résztvevők száma és akadtak nézők is, akik a helyszínen szurkoltak kedvenceiknek. Természetesen akadtak olyan próbálkozók is, akik első versenyükön indultak.

A nyílt megmérettetés játékmódja idén sem változott 501 DO-ban döntötték el a továbbjutást érő helyek sorsát. A csoportkörök után már egyenes kiesési rendszerben minden legnek döntő fontossága volt. Csóka András sokáig jutott, az SZDCSE elnöke idén kifejezetten eredményes szezont futott. Ezúttal is ott volt az élmezőnyben.

A legjobbak viszont az éjszakába nyúlóan dobálták a nyilakat. Jól tükrözi, hogy a népszerű sportágnak köszönhetően egyre nagyobb a résztvevők száma és ezzel együtt a felkészültségi állapotuk is javul, akárcsak a színvonal. Szombaton már a STEEL egyéni bajnokikkal folytatódik a hosszú hétvége, amelyről szintén fényképes beszámolóval jelentkezünk!

(Cikkünket a II. Haladás Open végeredményével frissíteni fogjuk!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!