A honi kosárlabdasport egyik legpikánsabb párosításának számít az Egis Körmend és a Falco KC Szombathely összecsapása. Még a legvérmesebb szurkolók is tudják, hogy a két csapat mérkőzésén nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, ugyanúgy okozhat kellemetlen vagy épp kellemes meglepetést egyik vagy épp másik együttes. Szombaton pedig sor kerül az első vasi “klasszikusra”.

Bár már az ötödik fordulót rendezik a férfi Tippmix NB I-ben, a házigazda Egis Körmend első mérkőzésére készül, amelyet a városi sportcsarnokban rendeznek. A csarnok felújítási munkálatai csúsztak, így még pályaválasztó jog felcserélésére is szükség volt a bajnokság elején. A parketten viszont meglehetősen eredményesen játszott a nyáron kicserélődött csapat.

Főként Garett és Savic produkciója nyerte el a szurkolók tetszését, de szükség is lesz rájuk a címvédő elleni összecsapáson. Kamau Stokes eddigi 3 meccsén átlagban 27 VAL-t szerzett, ezzel a 4. legjobb a ligában. A Sopron és a Zalaegerszeg felett aratott győzelem mindenképpen figyelemfelkeltő lehet a Falco számára, ugyanakkor a körmendi együttes a legutóbbi, ASE elleni összecsapást elveszítette. Érthető, ha hazai környezetben szeretné feledtetni legutóbbi kisiklását.

***

A Falco KC Szombathely bombaformában várj a klasszikust, hiszen a bajnokságban 4 rendkívül magabiztos győzelmet aratott már és a Bajnokok Ligájában is jól rajtoltak a sárga-feketék, szerdán a görögök egykori BL-győztes gárdáját, az AEK Athent győzték le az Arena Savariában.

Milos Konakov ennek ellenére óvatosságra intett a rangadó előtti nyilatkozatában, amikor más kávéháznak nevezte a vasi klasszikust.

– Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen jól kezdte a bajnokságot a Körmend, bár legutóbb kikaptak. Nekünk 2 rendkívül fizikális meccs van a hátunk mögött, de úgy érzem, jó ritmusban várja a csapat a semmihez sem hasonlítható megmérettetést. Szeretnénk folytatni a jó sorozatot, de erre újra szükség lesz a jó játékra és a fantasztikus szurkolinkra – fogalmazott a bajnokcsapat mestere.

Egis Körmend – Falco KC Szombathely
2021. október 9. – 15:45 (M4 Sport)
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!