Vasárnap már a zárónapot rendezték a szombathelyi hosszú hétvégén, amelynek célkeresztjében a darts állt. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület, a PannonSport Kft., a Magyar Darts Szövetség, a Szombathelyi Önkormányzat és a Haladás VSE közös rendezésű programján több száz amatőr és profi sportoló állt tábla elé a győzelem reményében. Raáadásul jó pár néző is kilátogatott a Rohonci útra.

A II. Haladás Open, majd a nemzeti bajnokság 9. fordulóját követően a férfi és női mezőny számára egyéni magyar kupa küzdelmeket rendeztek STEEL szakágban. Az erősebbik nemet közel száz fő képviselte és vágott neki a tornának. Először a csoportmérkőzéseket bonyolították le, ahonnan csak a legjobbak juthattak tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Remekeltek a szombathelyiek, hiszen Csóka András, Ágoston Károly, Németh Albert és Kámán Lehel is ott volt a legjobb 64 között. Itt viszont már jó pár erős ellenfél is jutott az SZDCSE kiválóságai számára. A legtovább, egészen a legjobb 16-ig Kámán, Németh és Ágoston jutott, itt viszont már magasabb jegyzett, rutinos riválisok előtt kellett fejet hajtaniuk.

Az elődöntőben Borbély nem ismer kegyelmet és Helfrich Patrikot búcsúztatta, a másik ágon viszont a bajnoki döntőt játszották újra. Kovács Patrik ezúttal jobban koncentrált és visszavágott Székely Penge Pálnak. A végső győzelmet végül Kovács Patrik szerezte meg, aki így az összetett bajnoki elsősége mellé besöpörte Szombathelyen a magyar kupa aranyat is.

A hölgyek mezőnyében 13 fő indult, köztük két szombathelyi versenyzővel. Korpics Brigitta és Kállay Eszter is egyaránt harmadik helyen végzett csoportjában, így nem jutottak tovább az egyenes kiesési szakaszba. Némiképp meglepetést okozott, hogy a Szolnoki Baglyok tehetsége, Kovács Tamara is korán búcsúzni kényszerült a vasi megyeszékhelytől.

Nem úgy Ihász Veronikának, aki a nemzetki bajnokságban már a férfiak mezőnyében vesz részt, hogy minél erősebb ellenfelek ellen készülhessen a honi és nemzetközi erőpróbákra. Nem is talált legyőzőjére a magyar kupában. Az egyenes kiesési szakaszban lejátszott három találkozója során csak két leget veszített a riválisokkal szemben, így megszorítani sem tudták ellenfelei.

MAGYAR KUPA

Férfiak:
1. Kovács Patrik (Sport DC)
2. Borbély András (Pápai Holdkő DCS)
3-3. Székely “Penge” Pál (Arany Bikák DSE) és Helfrich Patrik (Smile DC)

Női:
1. Ihász Veronika (Győri DSC)
2. Ölei Annamária (Győri DSC)
3-3. Erdei Nóra (Pheonix DSE) – Cserpes Ágnes (Újpalotai Kavicsos DCE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!