Zilai János személyében magyar játékos is részt vesz a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) európai felmérőjén, amely Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjában zajlik. Az International Player Pathway program keretében 43 játékos gyűlt össze az eseményen, amelyen hétfőn személyes interjúkat tartottak az NFL-klubok megfigyelői és volt játékosok vezetésével.
Kedden már a Tottenham Hotspur 2019-ben átadott, ultramodern stadionjában mutatták meg magukat a játékosok, ahol vasárnap az Atlanta Falcons-New York Jets összecsapást rendezték, most vasárnap pedig a Jacksonville Jaguars és a Miami Dolphins találkozik egymással alapszakasz-mérkőzésen. Az eseményen körülbelül száz újságíró, fotós és operatőr vett részt, először az egyik legnépszerűbb gyakorlatot, a 40 yardos futást rendezték meg, majd távolugrás és ingafutás következett. A felmérők egész nap zajlanak.
Zilai János, a Fehérvár Ethroners magyar válogatott linebackere a 26-os számot kapta a csoportban, a résztvevők pedig rendkívül barátságosan, folyamatosan egymást bíztatva teljesítették a feladatokat.
A teszten a kiválasztottak meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a létszámot, és az újabb kiválasztási kör után a futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a következő szezonra.
Az eseményen korábbi NFL-sztárok is részt vettek, ott volt a pálya szélén Maurice Jones-Drew, a Jacksonville Jaguars korábbi kiváló futója, vagy a német Sebastian Vollmer, aki kétszeres Super Bowl-győztes a New England Patriots együttesével. Utóbbi rendkívül készségesen az MTI-nek elmondta, ez a program hatalmas lehetőség az európai játékosok számára, akik enélkül csak nagyon nehezen juthatnának az NFL-be.
A korábbi kiváló falembert, aki jelenleg Floridában él családjával, nehezen lehetett felismerni, ugyanis 2017-es visszavonulása óta 40 kilogrammot fogyott. Hozzátette, természetesen folyamatosan figyelemmel kíséri korábbi csapattársa és jó barátja, Tom Brady pályafutását, aki New Englandből a floridai Tampa Bay Buccaneers együtteséhez igazolt tavaly, és nyerte meg hetedik Super Bowlját. Mint elmondta, szinte hihetetlen, hogy a 44 éves irányító a mai napig posztja egyik legjobbja az NFL-ben, és szorít Brady további sikereiért.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!