ITT már megírtuk, hogy a hétvégén újabb sikeres teniszversenyt rendezett Szombathely Megyei Jogú Város Sport-, és Ifjúsági Irodája és a helyszínt biztosító Savaria Tenisz Centrum.

Szandi Gábor, a Sport-, és Ifjúsági Iroda munkatársa kameránk előtt azt hangsúlyozta, hogy a város önkormányzata kiemelten támogatja a szabadidősportot, így még idén több amatőr sportági versennyel is sportolni hívják a mozgást kedvelő szombathelyieket.

Az egyéni és a páros versenyekben közel 50 amatőr teniszező fogott ütőt és tette próbára ügyességét.

És akkor jöjjenek az eredmények!

A férfi egyeseknél a 12 induló először kieséses párosítással 6 főre, majd újabb kieséses kört követően 3 főre apadt, itt aztán, a párosokhoz hasonlóan hármas körmérkőzésekkel dőlt el az 1-3. hely sorsa.

Az első két fordulóban vesztes játékosok is újra ringbe szálltak a vigaszágon, amelynek végeredménye: 1. Hullmann Zsolt, 2. Catomio János, 3. Hujber Zoltán lett.

Az egyéni versenyt a Haladás VSE BL-ben szereplő magyar bajnok és kupagyőztes futsal csapatának spanyol vezetőedzője, Juan Ramon Calvo Rodriguez nyerte.

– Kemény csatákat vívtam egész nap, de megérte, nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem ezt a tornát – fogalmazott a győztes.

A 2.helyen Tüskés György, míg a harmadikon Várkony Győző végzett.

A párosok versenyében, a 120 év alattiak kategóriájában a Horváth Roland – Pálóczy László duó diadalmaskodott, ezüstérmes a Mayer László – Várkony Győző kettős lett, míg a bronzérmet a Poór Zoltán – Süle Róbert páros érdemelte ki.

A 120 év feletti párosok versenyében a Hajszán Imre – Jóna László duó bizonyult a legjobbnak, a második a Bilics László – Szalay Zsolt páros lett, míg harmadik helyen a Dr. Birosz Béla – Polyák Kálmán kettős végzett.

A díjkiosztón a szokásos serlegek és relikviák mellett a győzteseknek járó sportos vásárlási utalvány is gazdára talált. A szervezők megköszönték a nagyszámú érdeklődést és részvételt, a játékosok pedig a nagyszerű pályákat, magát az ötletet, hogy a város igyekszik méltó és színvonalas rendezvényekkel ,,kimozdítani az amatőr teniszezőket”, valamint nem utolsósorban a szíves meghívást a finom grillezett falatokra.

Palotai Zoltán főszervező összegzésképpen elmondta, nagyszerű tenisz nap volt a szombati. – Szerencsére gyönyörű napsütésben, szuper körülmények között, izgalmas és színvonalas mérkőzésekkel ünnepelhettük a térvilágítást. Persze a tanulság sem mellékes, Szombathely teniszt kedvelő és űző amatőr szegmense igényli az ilyen rendezvényeket, amelyen egyrészt megmutathatja tenisztudását, másrészt komoly egységet és kohéziót teremtve tud barátságokat ápolni, illetve újakra szert tenni, közösséget létrehozni. Mindenféleképp ez a ,,tenisztársadalom” komoly visszajelzést ad a város törekvéseihez, hogy köszönjük, erre szükség van és – ha lehet – hosszútávon igényelnénk az ilyen rendezvényeket – fogalmazott Palotai Zoltán.

A tervek szerint november végén, december elején újra összemérhetik majd erőiket a szombathelyi és térségbeli amatőr teniszezők. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!