A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. A többi pályán sem úgy alakultak az eredmények, ami hazánk együttesének jó lett volna egy esetleges világbajnoki pótselejtezős hely elérésére.

Nagy volt a fogadkozás a sérülésektől megtizedelt együttesünk részéről az angolok elleni összecsapást megelőzően. A legutóbbi találkozókon sem az eredmény, sem a mutatott játék nem nyerte el a szurkolók tetszését. Legutóbbi három mérkőzésén csak Andorrát tudta Marco Rossi csapata legyőzni, az albánoktól viszont oda-vissza 1-0-ás vereség jutott válogatottunknak.

Az angolok már karnyújtásnyira voltak a csoportból való továbbjutástól, de mindenáron győzni szerettek volna. Ennek ellenére nem úgy zajlottak az események, ahogy azt a Wembley közönsége várta. A kezdeti ismerkedős percek után jött a hidegzuhany, hiszen Shaw szabálytalanságát követően Sallai értékesítette a büntetőt és kerültünk lépéselőnybe.

Hiába a vezetés, a házigazdák nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak és Stones révén egalizáltak is a félidő hajrája kezdetén. Ráadásul Gulácsi bravúrjai is kellettek, hogy ne fordítsanak a szigetországiak az első játékrész végén. A szünet után is jobbára az angolok diktálták az iramot és a labdatartás terén szintén jobban álltak, de hiába.

Válogatottunk nagyon bátran játszott, többször is jutott az erőből ellenakciókra, amelyek azonban kimaradtak. A házigazda bár többször is veszélyeztetett, de nem sikerült megszerezniük a győzelmet érő három pontot, így 1-1-es döntetlennel ért véget a 8. forduló párosítása. Ezzel az egy ponttal csak megszilárdítani tudta negyedik helyét a csoportban a magyar együttes.

***

Az MTI tudosítója jelenti:
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek. A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból. A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!