Az Americano, a Rádió 1 és a Halker összefogott, a Hungary Sport pedig fiatal és rutinos sportolókat hívott meg a múlt hétvégi hírverő rendezvényre.

Az Americano népszerűsítése – köszönhetően Zámbó Adorján tulajdonosnak, valamint Varga Jenő és Farkas Beni műsorvezetőknek is – jól sikerült, a pizzaevő megmérettetésen megjelent és versenybe szállt Boros Viktória, a Haladás VSE junior Európa-bajnok, sokszoros korosztályos és felnőtt magyar bajnok súlyemelője,  Gyürüs Barbara, a Haladás VSE junior Eb 3. helyezett, sokszoros korosztályos és felnőtt országos bajnok súlyemelője, Gadó András kétszeres könnyűsúlyú erős ember magyar bajnok, aki 3 alkalommal képviselhette hazánkat a könnyű súlyú világbajnokságokon, nem mellesleg a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke, valamint Dávid János korábbi többszörös erős ember magyar bajnok (2002, 2009), Gadó András edzéstársa is.

Szintén kipróbálták magukat a Szombathelyi Haladás fiatal labdarúgói, Horváth Rajmund és Kállai Kevin is nagy izgalommal várta, hogy mennyi idő alatt tudja megenni a méretes pizzát.

A celeb mezőny tagja volt Radics Rajmund, a Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület támadó falának kiválósága, a magyar amerikai football-válogatott korábbi tagja is.

Vincze Csaba, a Westside TSE ügyvezető-edzője, aki magyar bajnoki címek mellett nemzetközi versenyeken szerzett rengeteg éremig és világbajnoki címig vezette csapatát, valamint Schäfer Péter, a magyar válogatott 12-szeres labdarúgója, Schäfer András városszerte közismert édesapja is.

A 32 cm-es pizza elfogyasztásának nagy lendülettel vágott neki mindenki, de az már az első szelet elfogyasztásakor látszott, hogy Radics Rajmundnak nem igazán lesz ellenfele.

Így is lett, a kiváló Crushers-támadó 3 perc 24 másodperc alatt befalta a pizzát, majd bejutott a hamburgerevő-verseny fináléjába is.

Közel 1 óra szünet után Baga Sándort győzte le a döntőben.

A közel 1 kg-os hamburgert, a mintegy 50 dkg sült krumplit, salátát, fánkot tartalmazó menüt mintegy másfél liternyi folyadékkal nem egészen 44 perc alatt fogyasztotta el.

A győztesnek gratulálunk, a szombathelyieknek pedig azt javasoljuk, hogy próbálják ki az Americano széles választékát, látogassanak el a Savaria Plázába vagy rendeljenek a finomságokból.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!