Veretlen csapatok találkoztak a fővárosban a férfi futsal NB II. nyugati csoportjának 5. fordulójában. Egyaránt négy-négy győzelemmel rendelkező UTE forgadta a Haladás VSE II. számú együttesét. Az előzetes várakozásoknak megfelelően sok gólt és nagy csatát hozott az összecsapás, egyetlen kérdés csak az volt, hogy melyik alakulat fog örülni a lefújás után?!

A Újpest szája íze szerint kezdődött a derbi, amely támadólag lépett fel és ennek eredményeként a 8., majd a 14. percben is betaláltak Németh Krisztián kapujába. Az időkérés jót tett a szombathelyieknek és Mézer találatával megkezdte a felzárkózást a zöld-fehér gárda. Az egyenlítésre viszont a második félidő kezdetéig várniuk kellett a vendégeknek, de megérte…

Kiss Patrik révén egalizált a vasi együttes és támadásban maradtak, azonban a helyzetek egymás után maradtak ki. Az újabb pofon a 30. percben Ilyés ismét előnyhöz juttatta az UTE csapatát. Puhr aztán ismét kiegyenlített és a véghajrára döntetlen állásból futottak neki a játékosok. Az utolsó 120 másodperc viszont nem a vendégekről szólt.

Huszty és Milavecz is feliratkozott a gólszerzők listájára, ami egyben azt jelentette, hogy az UTE 5-3-ra nyerte a rangadót és őrizte meg hibátlan mutatójukat. A szombathelyiek pedig elveszítették veretlenségüket, ennek ellenére maradtak a tabella második helyén. A következő fordulóban pedig Vas megyei rangadót rendeznek a Haladás Sportkomplexumban.

UTE – Haladás VSE II. 5-3 (2-1)

Haladás: Németh K. – Szalmás Z., Kiss P., Vatamaniuc-Bartha D., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Horváth Z., Mézer V., Horváth F., Knizs O., Puhr B., Kárász N.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Genczler K. (8′), Czerman M. (14′), Ilyés R. (30′), Huszty D. (39′), Milavecz K. (40′) illetve Mézer V. (16′), Kiss P. (21′), Puhr B. (34′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!