Javában tart a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, az NB I-es Simple Liga, amelyben egyik csapat sem mehet biztosra. Már csak azért sem, mert a frissen a legmagasabb osztályba jutott Puskás Akadémia is kiváló erőkből áll és mivel csak nyolc együttes méri össze tudását, minden pontért keményen meg kell dolgoznia azoknak a kluboknak, akik biztosítani szeretnék helyüket az élvonalban.

A Haladás-Viktória FC alakulata a nyáron átalakult, szinte egy kezdőcsapatra való játékos érkezett és akadtak távozók is, így Székely Tibor vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga. A felkészülés viszont kiválóan sikerült, a lejátszott hét találkozó során 10 pontot szereztek a szombathelyiek és jelenleg a tabella negyedik helyéről várhatják a folytatást.

A hétvégén új kör kezdődik és a nyitófordulóban már összemérte erejét az ETO FC Győr és a vasi alakulat. Akkor a szombathelyi lányok alaposan kitettek magukért és 2-0-ra megnyerték a zöld-fehér rangadót. Ráadásul a szomszédváriak a nyáron több válogatott labdarúgóval erősítették meg csapatukat és nem titkolt szándékuk az, hogy megnyerjék a bajnokságot.

Ehhez pedig legjobb úton vannak, hiszen a Vas megyében elszenvedett vereség óta négyszer nyertek és két döntetlent jegyeztek. Ugyanakkor egyszer már sikerült meglepnie a nagyobb nevekből álló győrieket Manganelli-Balogh Henriettáéknak. Székely Tibor vezetőedző is azon a véleményen van, hogy az elvégzett kemény munka eredménye kifizetődik.

Ugyanakkor sokkal nehezebb derbi vár a vasi lányokra. Egyrészt délben és idegenben kell pályára lépniük, másrészt sérülés miatt több kulcsjátékos nem áll rendelkezésre. Marlo Carmen Sweatmann, Urbán Viktória és Szil Tünde játékára nem számíthat a Viktória FC mestere. Ott lesz viszont a társakkal Herczeg Andrea, aki visszatért kisebb sérülését követően.

ETO FC Győr – Haladás-Viktória FC
2021. október 16. – 12:00
Győr, ETO Stadion

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!