Drámai csatában, nagyot küzdve szerezte meg a bronzérmet a Répcelaki SE tekecsapata a szlovéniai Kranjban zajló Európa-kupán a hétvége során!

A pénteki nap során ugyan simán kikapott a répcelaki együttes a horvát KK Zapresic elleni elődöntőben (8:0), ám másnap reggel már a bronzéremért vívhattak meg a vasiak a szlovén KK Kamnik csapatával.

A nyitó kör rosszul indult répcelaki szemszögből: Horváth Zoltán és Bíró Patrik is kikapott, így azonnal 2-0-ás hátrányba kerültek a répcelaki tekések.

A második sorban aztán ifj. Móricz Zoltán csapatkapitány a hátára vette a Répcelakot, és remek, 637 fás eredménnyel hozta vissza a reményeket, 62 fát verve riválisára.
Közben Rozmán Szabolcs nem tudott pontot szerezni, de minimális különbséggel maradt csak alul, így a záró körre fordulva vezetett ugyan 3-1-re a Kamnik, de már csak 4 fa volt az előnyük összesítésben.

A záró felvonásban Tóth Áron 6 fával maradt el riválisától, Molnár Pál viszont pontszerzésig menetelt, és ami legalább ennyire fontos volt, megfordult a csapatfa arány, a mérleg nyelve 15 egységgel a Répcelak javára billent (3523-3508), illetve a szettpontok begyűjtésében (13-11) is jobbnak bizonyultunk, így hiába zárult a találkozó 4-4-es döntetlennel, a szabályok alapján (az említett szettpontoknak köszönhetően) a Répcelaki SE Bajnokok Ligája indulást is kiharcoló tekéseinek nyakába került a rendkívül értékes bronzérem a második számú európai klubtornán!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!