Jól kezdte a 2021/2022-es bajnoki szezont az Egis Körmend együttese. Ráadásul a csarnok felújítási munkálatai miatt, az első két összecsapást idegenben vívták meg a piros-feketék és a Sopron, valamint a Zalaegerszeg is kénytelen volt fejet hajtani Ferencz Csabáék előtt. Majd egy kisebb kényszerszünet után folytatódott a Rába-parti alakulat számára a bajnokság.

Ezután viszont nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt Antonis Constantinides és a szurkolók remélték. Az Atomerőmű otthonában egy meglehetősen simának tűnő vereség után a vasi El Classicón szerette volna kárpótolni a szurkolókat körmendi kosarasok. Hiába azonban a közel harminc percnyi jó játék, a találkozó elejébe nagyon belealudtak a hazaiak, ami csak a tisztes főhajtáshoz volt elegendő.

Ezzel szemben a soron következő ellenfele, a Debrecen rendkívül jó szezont fut. Csak Szolnokon kaptak ki – ott is csak egyetlen ponttal – ezen kívül valamennyi találkozóját megnyerték. A Sopron mellett legyőzték a Pécs, az Alba Fehérvár és a Nyíregyháza együttesét is. Hazai környezetben pedig nagyon meggyőző eredménnyel és különbséggel gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Nagyon nehéz mérkőzés vár tehát az Egis Körmendre, s amennyiben nem szeretne már a bajnokság elején komoly hátrányba kerülni az élen álló alakulatokkal szemben, mindenképpen sikerrel kéne venniük a hajdúsági kitérőt, ugyanis a folytatásban is hasonlóan nehéz ellenfelek várnak a piros-feketékre…

DEAC-Tungsram – Egis Körmend
2021. október 16. – 18:00
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!