A férfi NB II-es bajnokság mellett már a MEFOB 2021/2022-es kiírása is megkezdődött a hét elején. A szombathelyiek ezúttal a korábban jó erőkből álló veszprémi egyetemistákat fogaták a SEK csarnokában. Kéri Péter vezetőedző mindenképpen győzelmet remélt a nyitófordulóban, ugyanakkor szerette volna, ha minden játékosának több játékpercet tud biztosítani.

Amit eltervezett a mester, a tanítványok könnyedén végre is hajtották. Három perc leforgása alatt már tíz pontos volt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület előnye és a kezdeti pontatlanság után, már a védekezésük is kellően agresszív volt. Hiába kért időt a vendégek trénere, nem tudták feltartóztatni a vasi együttest, amely egyre nagyobb különbséggel vezetett.

A folytatásban pedig már a kinti dobások is ültek – a találkozón nem kevesebb, mint 17 alkalommal találtak be a hárompontos vonalon túlról a hazaiak, aki kereken 50% pontossággal céloztak. A második negyedben pedig csak hat potot engedélyeztek Horváthék a vendégeknek, így az első félidő végére el is dőlt a találkozó. Csak a különbség volt kérdéses…

A térfélcsere után jobbára a cserejátékosok bizonyíthattak, tették mindezt nagyon jól, mert a harmadik felvonásban már csak négy egységet jegyeztek a veszprémi kosarasok. A 100. pontot Frisnyák jegyezte a találkozó 33. percében. Összeségében egy kiváló támadó és védőmunkával kirukkoló SzoESE megérdemelten nyert a sportszerű, de gyengébb képességű vendégek ellen.

SzoESE – Veszprémi Egyetemi SC 123-33 (30-13, 33-6, 32-4, 28-10)

SzoESE: Horváth Cs. 21/3, Kiss M. 23/9, Vicze K. 19/9, Oroszi V. 6, Schveighoffer P. 12/3.
Csere: Monek M. 13/9, Gundinger S. 9/3, Gombkötő D. 9/9, Németh M. 6/6, Frisnyák D. 5.
Vezetőedző: Kéri Péter

A VESC legeredményesebb játékosai: Piukovits O. 16/6, Rehák R. 7/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!