Nehéz mérkőzésnek ígérkezett az Egis Körmend számára a debreceni kirándulás. Egyrészt a DEAC nagyon masszív csapatként, nem ad pontot ellenfeleinek hazai környezetben, másrészt a vasi alakulat legutóbbi két találkozóját elveszítette. Ennek megfelelően nagy szükség volt a győzelemre Antonis Constantinides tanítványainak és mint utólag kiderült, az előzetes várakozások beigazolódtak.

Pocsékul kezdtek a vendégek, hiába céloztak a hazai kosarasok is pontatlanul, gyorsan meglépett a DEAC. Bár a körmendi mester időt kért és sokat cserélt, nem sikerült megakasztani a hajdúsági gyorsvonatot, amely szabályosan elgázolta ellenfelét az első negyedben. Csak nyolc pontot engedélyeztek Ferencz Csabáéknak, ráadásul a folytatásban is a házigazda akarata érvényesült.

Bár Whit és Krivacsevics pontjaival faragott először a hátrányán a Körmend, de Lapornik vezetésével újra erőre kapott a DEAC. A szünet előtt már a 20 pontos előnyért támadhattak a hajdúságiak, de “csak” 16 egység volt a csapatok közti különbség 20 perc játék után. Kihagyott kísérlettel kezdődött a második félidő, majd Stokes és Savic vette hátára a vendégeket.

Egyre pontatlanabbá váltak a hazai játékosok, ezzel szemben a kemény védekezésnek meg lett az eredménye vendég oldalon és a negyed végére csak 4 pont volt a körmendi hátrány. Az utolsó felvonásra aztán még egyet tudott fokozni a tempón a vasi együttes. A kinti dobások után már a palánk alól is szépen termeltek a vendégek és a 33. percben egyenlíett a Körmend.

Ez már egy 0-15-ös roham eredményeként magabiztos előnyre tett szert a Constantinides-legénység. Ekkor már a hazaiak mestere próbált időkéréssel, cserékkel operálni, de hiába. Garrett is elkapta a fonalat és a találkozó utolsó perceire csak az volt a nyitott kérdés, hogy vajon milyen különbséggel nyeri a rangadót az Egis Körmend csapata. Hatalmas mérkőzésen, megszolgált 13 pontos sikert jegyzett a vasi együttes.

Ferencz Csaba: – Múlt héten a Falco elleni mérkőzés után a médiában elég negatív módon tüntették fel a csapatunkat és a szurkolóinkat, nem ezt érdemeltük. Szerettük volna megmutatni, hogy milyen csapat vagyunk valójában, ennek ellenére szörnyen kezdtük a mérkőzést. Az öltöző után úgy jöttünk ki, hogy ami a csövön kifér és sikerült egy majdnem hibátlan félidőt produkálnunk, ez nagyon ritka, valószínű, hogy nem fogunk mindig így játszani, de ha már hasonlóan sikerül én nagyon elégedett leszek.

DEAC-Tungsram – Egis Körmend 76-89 (20-8, 24-20, 15-27, 17-34)

Körmend: Stokes 12/6, Takács K. 6/6, White 16/3, Savic 13/3, Krivacsevics 6.
Csere: Ferencz 19/15, Garrett 12, Kenéz 3, Durázi 2.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!