ETO FC Győr–Haladás-Viktória FC 4-0 (1-0)

Győr, 80 néző, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

ETO FC Győr: Szőcs – Tillinger, Kovács L., Nagy F., Németh L. – Savanya (Sali, 74.), Rácz, Oláh (Feketevízi, 82.), Vida – Süle (Gaál R, 82.), Öreg (Nagy L., 82.). Edző: Menczeles Iván.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh M. (Nagy D., 63.), Gődér, Horti, Kovács V. – Balogh, Vladulescu, Herczeg (Varró, 60.) – Szil, Koprena Nagy V. (Bódai, 72.) Edző: Székely Tibor.

Az előzményekhez tartozik, hogy a győriek egyetlen vereségüket a szombathelyiek ellen szenvedték el – fűtötte őket a visszavágás. A Haladás-Viktóriban Marlo Sweatman és Urbán Viktória sérülés miatt nem játszhatott, míg Németh Adél a korosztályos válogatottól csak vasárnap tér vissza.
A szombathelyi zöld-fehérek közösségi oldalának tudósítása szerint az első húsz perc kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, de a győriek a párharcokban már ekkor is a vasiak fölé nőttek. A 19. percben Öreg beadását Vida lőtte kapura, Bíró védett, a kipattanót Vida a hálóba helyezte, 1-0.

Nem sokkal később Vladulescu közeli lövését védte Szőcs. Szünet után már nagy fölényben futballoztak a hazaiak, kijött a két csapat közötti minőségbeli különbség. Az 54. percben Tillinger beadását Vida vágta a hálóba, 2-0.

A Viktória nem adta fel, mentek előre, ám a 66. percben a Vida felvágásáért megítélt büntetőt Rácz értékesítette, 3-0.

A hazaiak a 86. percben Gaál góljával beállították a végeredményt: 4-0.

A vasiaknál ezen a meccsen debütált két akadémista, Varró Veronika és Nagy Dorottya. A Viktória nem tudta pótolni hiányzóit, a jól és gyorsabban játszó győriek ráadásul kihasználták a szombathelyiek egyéni hibáit és megérdemelten nyertek.

A meccset Székely Tibor, a szombathelyiek mestere értékelte.

– Gratulálok az ETO-nak, a mai meccsen jobbak voltak, előbbre tartanak nálunk, megérdemelten nyertek. Az első negyedórában tartottuk magunkat, majd egyéni hibából gólt kaptunk. Ezt követően szerkezetet váltottunk, ami működött is, jobban futballoztunk. A második félidőben viszont már nem volt esélyünk. Sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni hiányzóinkat az egyébként is jól játszó ETO ellen. De nem keresgünk, építjük tovább a csapatot, amely szép jövő előtt áll – fogalmazott a Haladás-Viktória FC vezetőedzője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!