Vérbeli Vas megyei derbire került sor hétfő este a Haladás Sportkomplexumban. Az NB II. nyugati csoportjában érdekelt házigazda szombathelyiek otthonába látogatott, a frissen feljutott és az idényben kiegyensúlyozott teljesítménnyel szereplő Sárvár Futsal csapata. A zöld-fehér rangadóra természetesen rengetegen voltak kíváncsiak, akadtak ismert sportolók is a lelátón.

A helyszínen tekintette meg az összecsapást Dróth Zoltán, Hajmási Milán és Gyimesi Máté, valamint a Haladás-Viktória FC csapatkapitánya, Manganelli-Balogh Henriett is. Nagy kérdés volt, hogy az egykori Haladás játékosokkal teletűzdelt, de idősebb átlagéletkorú vendégek vagy a tehetséges fiatalokra épített házigazda akarata érvényesül inkább az összecsapáson.

A középkezdés után nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét együttes a támadófocit részesíti előnyben. Ennek megfelelően Soronics és Soós kapusoknak rengeteg dolga volt. Gerencsér és Vidák vezérletével igyekeztek a szombathelyiek nagyobb nyomás alá helyezni a vendégeket, de hiába. A sárvári futsalosok jól zártak vissza és egy gyors ellentámadás végén a vezetést is megszerezték – Halmos Máté villant és talált a kapuba.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, hiszen Vidán Balázs vette hátára a Haladást. Két perc leforgása alatt kétszer mattolta Soós kapust és már a házigazda állt jobban. A szünet előtt azonban még Gyenese is beköszönt, ezzel a Sárvár döntetlenre mentette az állást. Egy rendkívül élvezetes félidőt kanyarítottak a csapatok és hasonlóan jól telt a következő játékrész is.

Halmos Máté találata indította az újabb húsz percet, viszont ezután már sokkal jobban szervezte a védekezését a vendég alakulat. Hiába építette támadásait a Haladás, mindig volt valaki, aki közbe tudott piszkálni. Ráadásul nagyon veszélyes kontrákat vezettek a sárvári támadók. Sziffer András vezetőedző igyekezett időkéréssel és cserékkel frissíteni játékosait.

A hajrára aztán döntésre vitték a találkozót a vendégek. Kuti András duplája azt jelentette, hogy hazai környezetben elszenvedte első vereségét a szombathelyi alakulat. A pontvesztés ellenére a Hali maradt a második, bár a közvetlen riválisok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A Sárvár Futsal pedig megerősítette helyét a középmezőnyben.

Haladás VSE II. – Sárvár Futsal 2-5 (2-2)

Haladás: Soronics G. – Gerencsér A., Knizs O., Szalmás Z., Vidák B.
Csere: Homlok L. – Kiss P., Mézer V., Horváth F., Kovács M., Puhr B., Horváth Z., Volner B., Kárász N.
Vezetőedző: Sziffer András

Sárvár: Soós B. – Gyenese Á., Fábián K., Halmos M., Szakasics B.
Csere: Bankits K., Faiszt P., Osvald M., Manganelli Zs., Hegyesi Zs., Nagy M., Tóth L., Manganelli A., Kuti A.

Gólszerző: Vidák B. (16′, 17′) illetve Halmos M. (12′, 21′), Gyenese Á. (18′), Kuti A. (27′, 35′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!