Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, amelyre ezúttal az egyesületet szponzoráló vállalkozás telephelyén került sor. Nagy előkészületek után robbant a bomba, hiszen valóban minőségi erősítést jelentő igazolásról számolt be az NB I-es csapat ügyvezető igazgatója Pődör Zoltán. Mától az SZKKA színeiben játszik Ekaterina Lubianaia.

A 32 esztendős orosz állampolgárságú kézilabdázó kiváló ajánlólevéllel érkezett a vasi megyeszékhelyre. Bár már a nyáron is tárgyaltak egymással a felek, a megállapodásra eddig kellett várni. Egyrészt a klub anyagi lehetőségei a nemzetközi viszonyokhoz képest visszafogottak, másrészt több kérő közül választhatott a jobbszélső pozícióban bevethető játékos.

Pődör Zoltán elmondta beszédében, hogy nagy reményekkel várják a kézilabdázó bemutatkozását és üde színfoltja lehet az NB I-nek. Dr. László Győző alpolgármester is örömét fejezte ki az új igazolás kapcsán és kihangsúlyozta, hogy nagyon jó helyre érkezett a játékos, hiszen rendre telt ház előtt bizonyíthatnak hétről-hétre az SZKKA-s lányok.

Ekaterina Lubianaia bizakodva várja a közös munkát és ígéretet tett, hogy tudása legjavát nyújtva segíti az egyesület munkáját. Ezt követően került sor a szerződések aláírására. Érdekesség, hogy korábban játszott a KSK Luch Moszkva (orosz), a Vardar Szkopje (macedón), a Minszk (fehérorosz) és Boden Handboll (svéd) színeiben. Legutóbb Törökországban a Katsamonu Belediyesi csapatát erősítette.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nem csak ez az egy változás történt a keretet illetően. Aneja Beganovic kérésére, közös megegyezéssel felbontották a szerződését, így szabadon igazolhatóvá vált a beállós. Posztján egyébként remekel Szendrei Barbara, aki hosszú évek óta szolgálja az SZKKA csapatát és kiváló formája miatt a szlovén riválisa kevesebb szerephez jutott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!