A friss háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője vasárnap futamgyőzelemmel, valamint egy hatodik hellyel fejezte be a gyorsasági kamion Eb idei szezonját az olaszországi Misanóban. A 36 éves szombathelyi pilóta a szombati első futamon biztosította be végső sikerét egy második hellyel, majd a késő délután rendezett második viadalon harmadik lett.

Kiss aztán a vasárnapi időmérő edzést is megnyerte, így pole pozícióból rajtolhatott a nap első, a hétvége harmadik versenyén, amelyet magabiztosan meg is nyert. Az utolsó fordulót, egyben az idényt lezáró negyedik futamot két körrel a vége előtt piros zászlóval leintették, Kiss ezen hatodikként ért célba. A Révész Racing versenyzője 2014 és 2015 után nyert újból Európa-bajnoki címet a kategóriában.

A kamion Eb végeredménye (élcsoport):
1. KISS NORBERT 276 pont
2. Sascha Lenz (német) 227
3. Adam Lacko (cseh) 203

És, hogy mit mondott Norbi a harmadik EB-cím elhódítása után?

– Nehéz szavakat találni, sokat vártam erre a bajnoki címre! Nagyon hálás vagyok a Révész Racing csapatnak és Révész Bálintnak, aki korábban azt mondta, vágjunk bele a sorozatba. Nélkülük ez nem sikerült volna. Nagyon boldog vagyok, mert megnyertük a csapatbajnokságot is.”

Hozzátette: boldogsággal és büszkeséggel tölti el, hogy a koronavírus-járvány ellenére a csapat nem állt meg és futamról futamra folyamatosan dolgozott a sikerért.

Kiss Norbi és a Révész Racing várhatóan tovább folytatja a küzdelmet jövőre is. „Tudtam, hogy Norbi nagyon tehetséges pilóta, mi pedig igyekeztünk neki olyan technikát biztosítani, amivel győzhet. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Reméljük, a következő években további közös sikereket érünk majd el – mondta Révész Bálint a Révész Racing és Kiss Norbi Európa-bajnoki győzelme kapcsán.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!