A szerda-szombat ritmusban szereplő magyar bajnokra kemény ellenfél vár ma este, a már 7 hazai bajnokin hibátlan szombathelyiek a BL-csoportkör 2. fordulójában – az előző mérkőzésen az AEK Athen ellen győzött hazai pályán a magyar csapat – idegenben sem esélytelenül lépnek pályára.

– A Riga ilyen szinten is egy rutinos csapat, hiszen évek óta a BCl-szereplők, akiken jól látszik a szisztematikus építkezés. Több jó kinti dobóval és agresszív játékstílussal rendelkeznek, az alacsony poszton bevethető játékosok szabják meg a csapat fazonját. Nekünk nem szabad engednünk, hogy gyors támadásokból, lerohanásokból könnyű pontokat szerezzenek. Tudjuk a feladatunkat, készen állunk rá, hogy megoldjuk – ezt Milos Konakov, a Falco KC vezetőedzője nyilatkozta a mai BL-meccs előtt.

A sárga-fekete drukkerek számára fontos információ lehet, hogy Lettországban bevezetett szigorítások miatt új szabályok léptek életbe. A mérkőzés helyszíni nézőire szigorúbb szabályok érvényesek. A magyar nézők a 111-es és 112-es szektorba tudnak jegyet váltani, és a helyszínen a lett szabályok értelmében kötelező az FFP2 védőmaszk viselése.

További információ, hogy a csarnokban csak minden 2. helyre ülhetnek le. A szabályok értelmében csak EU-s oltásigazolvánnyal rendelkező szurkoló léphetnek be!

A VEF Riga – Falco KC Szombathely meccsen közép-európai idő szerint 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!