A legutóbbi hétvégén Ausztriában adtak randevút egymásnak a legjobb akrobatikus rock and roll táncosok. A 2021. október 9. és 10. között megrendezett grazi világkupa fordulót már nagyon várták a sportolók és a felkészítésért felelő szakedzők is. A népes mezőnyben ott volt a vasi különítmény is, ezúttal is a szombathelyi Galaxy RRC és a celldömölki Rocky-Dilly ARRC színeit képviselve.

A világversenyen több száz versenyző bizonyíthatott, ami a koronavírus-járvány időszakát követően az egyik legfontosabb állomás volt valamennyi sportoló számára. A vasi táncosok ezúttal is alaposan kitettek magukért, kiválóan szerepeltek és ennek köszönhetően szép eredményeket értek el. Több döntős helyezést sikerült begyüjteniük a kétnapos rendezvényen.

Felkészítő edzőik:
Molnár Nóra – Szombathelyi Galaxy RRC és Koszogovits Norbert, Celldömölki Rocky-Dilly ARRC

Világkupa eredmények:
Main Class Free Style kategória:
16. hely Bánhidi Dániel – Czetl Fanni Galaxy RRC párosa. (a sportág legrangosabb és egyben legmagasabb kategóriája, Dani és Fanni nagy eséllyel képviseli hazánkat majd a Világjátékokon)

Children páros kategória:
Döntős 5.hely Németh Hunor Dénes – Patai Diána, Galaxy RRC és Magic RRC Budapest vegyespárosa.

Couple Dance Show páros kategória:
Döntős 7.hely Juhász Olivér – Lisz Barbara, Rocky-Dilly ARRC és Black Bunny SE Pápa vegyespárosa.

Girls Formációs kategóriában volt még egy fiatal vasi sportoló: Németh Zorka Dorka, aki a Queen nevű csapat tagjaként, döntőben a 6. helyet szerezte meg formációjával.

*

Címlapképünkön Németh Hunor Dénes-Patai Diána (Children páros) és Juhász Olivér-Lisz Barbara (Couple Dance Show páros) fotója található!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!