A legutóbbi hétvégén rendezték Szombathelyen a Magyar Darts Liga Nyugat-Dunántúli régiójának versenyét. A 2021-es évre kilenc fordulót terveztek be a szervezők, amely a visszajelzések alapján jó döntésnek bizonyult és a színvonalra sem lehetett panasza senkinek. A záró játéknapra harmincnál is több nevezés érkezett és többen is jó formában érkeztek az erőpróbára.

Ott volt a mezőnyben a friss utánpótlás országos bajnoki címet szerző páros Budavári Zsombor és Ágoston Károly, de nyilat ragadott Németh Albert, Csóka András, Kozmor József és a végső győzelemre is esélyes Kámán Lehel. Érdekesség, hogy ezúttal is érkeztek dartsversenyzők a szomszédos megyéből, így tovább fokozva a hangulatot és a színvonalat.

A csoportkörök során kisebb-nagyobb meglepetések születtek. Ebbe a kategóriába tartozik Budavári korai búcsúja is. Az egyenes kieséses szakaszban ezúttal négy nyert legig tartott a találkozó, igazi söprésre viszont nem került sor. Szinte valamennyi versenyző érezte, hogy komoly a tét, így mindenki megnehezítette ellenfele dolgát.

A legjobb négy között aztán vérbeli családi drámára került sor, hsizen Kámán Lehel és Kámán Csongor csapott össze, előbbi azonban valóban ihletett formában játszott. A másik ágon Dobos Dávid búcsúztatta Ágoston Károlyt 4-2-vel véget érő találkozón. A fináléban aztán Kámán Lehel elővette legjobb tudását és alaposan megkoronázta teljesítményével az idei esztendőt.

Nemcsak Dobos Dávidot lépte le 4-0-ra, hanem az aranyérem mellett az összetettbeli elsőséget is megszerezte. Ráadásul 64 pontos előnnyel vált a régió bajnokává. A hazai játékosok erősségét mutatja, hogy a 9. fordulóban a legjobb nyolc közé hét SZDCSE dartsozó jutott be, közülük hárman pedig az összetett pontversenyben is dobogón végeztek.

9. Magyar Darts Liga
Nyugat-dunántúli régió

1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Dobos Dávid (SZDCSE)
3-3. Ágoston Károly és Kámán Csongor (mindkettő SZDCSE)

Összetett pontverseny – VÉGEREDMÉNY:
1. Kámán Lehel (SZDCSE) – 264 pont
2. Kozmor József (SZDCSE) – 200 pont
3. Dobos Dávid (SZDCSE) – 168 pont
4. Petrovics Bálint (Körmendi DCSKE) – 148 pont
5. Kámán Csongor (SZDCSE) – 144 pont
6. Csóka András (SZDCSE) – 132 pont
7. Takács Zoltán (Körmendi DCSKE) – 124 pont
8. Marton Olivér (SZDCSE) – 112 pont
9-9. Ágoston Károly (SZDCSE) és Kovács Benjamin (Aramis) – 96 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!