A múlt hétvégén a Cesa, illetve az Erősember Liga közösen szervezte meg és bonyolította le a 2021.évi Erős Emberek páros országos bajnokságát. Nyolc páros nevezett a celldömölki megmérettetésre, de sajnos betegség és sérülés miatt csupán 6 páros sorakozott fel a bemutatáshoz.

A versenyt Hencz Kornél, Celldömölk város alpolgármestere nyitotta meg.

– A bajnokságnak városunk már hagyományosan adott helyet. A városvezetés nevében mondhatom, hogy mindig örömmel veszünk részt aktívan a rendezvényen. Celldömölk város is szponzorálta a rendezvényt, amellett, hogy helyet biztosítottunk a vetélkedésnek, helyi borral ajándékoztuk meg őket, illetve a végén megvendégeltük a résztevőket – nyilatkozta az alpolgármester.

Sebestyén János Cesa elnök pedig azt emelte ki, hogy Celldömölkön mindig jól megszervezett, jó hangulatú versenyeket láthatnak a nézők.

– A szervezetünk tavaly alakult meg, úgy látom, hogy sikerült felzárkóznunk, mind a versenyszámokban, mind a versenyeszközökben. Gadó András csapatával kitűnő a kapcsolatunk, a versenyeket mindig közösen rendezzük meg, így azokat évről-évre rangosabbá tudjuk tenni – fogalmazott a Cesa elnök.

Ezután megkezdődött az 5 versenyszámot felvonultató országos bajnokság.

A 25 tonnás kamion elhúzása 20 méterre, a páros viking nyomás 300 kg-os szerkezetben, a 2 részes váltó – 350 kg-os lengő súlycipelés 10 méteres távolságra, a 280 kg-os keretcipelés 10 méterre és a vegyes szám: a 144 kg-os sírkő cipelés 10 méterre + 185 kg-os piramis súly cipelés kacsa járásban, aztán felrakni 45 cm-re láb közül + 154 kg-os hordó 2 méterről átpakolni 120 cm-es magas állvány fölött, aztán a 154 kg-os betonkocka felrakása a 130 cm-es magas állványra és a 160 kg-os kőgolyó 1 perc alatt történő átrakása minél többször a 120 cmmagas állványon – bizony nem egyszer megnehezítette az erős emberek dolgát.

– Annak ellenére, hogy nem volt már annyira betervezve számunkra az OB az idei évre, és rövid idő is maradt a szervezésre, mégis egész jól sikerült. Ha az egyes adott páros feladatoknál egy picit nagyobb közöttünk az összeszokottság és jobban készülünk, akkor ez jobb eredmény is lehetett volna, mondjuk úgy, beugrottunk a versenyre. A közönségre és az időjárásra ezúttal sem lehetett panasz, hiszen mindkét fronton kitettek magukért. Büszkeséggel töltheti el Celldömölk városát és Fehér László polgármestert, hogy egyetlen város sem büszkélkedhet azzaal, hogy 10 éve folyamatosan jelen van a színvonalasabbnál színvonalasabb erősember-versenyekkel a város az éves programok között. Köszönet a városnak és a városvezetésnek – értékelte a versenyt Gadó András szombathelyi erős ember.

Végeredmény: 1.Juhász Péter – Molnár Zsolt 29.5, 2. Kovács Ferenc – Sebestyén Jánis 25.5, 3. Tomas Horváth – Piroska Krisztián 19.5, 4. Jancsovics Tivadar – Locskai József 10.5, 5. Dávid János – Gadó András 9.5, 6. Ferenczy Miklós – Kontás Csaba 7.5 pont.

XXX

A verseny után 2 nappal otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt Dávid Jánosra közösségi oldalunkon emlékeztünk meg.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!