Két meglehetősen szeszélyes együttes találkozott a körmendi sportcsarnokban. A házigazda vasi alakulat az elmúlt hetekben nagyon hullámzó teljesítményre volt képes és ez ugyancsak elmondható a pécsiek formájára is. Nagy kérdés volt, hogy melyik alakulat képes megújulni és akaratát riválisára erőltetni, amely a győzelmet is jelentheti.

A feldobás után a szurkolókból erőt merített hazaiak kapták el jobban a játék ritmusát. Főleg közelről voltak eredményesek White vezetésével és úgy tűnt, hogy a körmendi védekezés is új szintre lépett. Hiába reménykedtek a nézők, hogy gyorsan döntésre vihetik kedvenceik az összecsapást, a vendégek cserékkel és időkéréssel sikeresen kizökkentették a vasi alakulatot.

Ráadásul Ivosev hatékony játékával meg kezdte a felzárkózást a Pécs. A nagyszünetre lőtávolon belülre értek a baranyai kosarasok, de a fordulás után Stokes és Savic tettek róla, hogy lehűtsék a vendégek kedélyét. Néhány nyugodt perc után viszont ismét kapkodóvá vált a Körmend támadójátéka és a védekezésük sem volt kellően szigorú, így ismét nyílttá vált a találkozó.

Az utolsó negyedben felváltva potyogtak a pontok, szinte lehetetlen volt megjósolni a derbi végét, annyira lüktető volt a játék. Ugyanakkor a dobások pontosságával hadilábon álltak a kosarasok ezen az estén. Az utolsó percekre aztán sikerült megújulnia a hazaiaknak és főként támadásban sikerült feljavulniuk, amire már a PVSK-nak nem volt válasza.

Egy rendkívül küzdelmes, fordulatokban gazdag, ugyanakkor sok apró hibával tarkított összecsapást nyert meg az Egis Körmend. A vasi győzelem megérdemelt és nagy szüksége is volt a a sikerrel a Rába-parti alakulatnak, amely így megszilárdította helyét a középmezőny elején.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 84-71 (19-10, 19-22, 24-21, 22-18)

Körmend: White 18, Takács K. -, Savic 19/9, Stokes 22/6, Garrett 9.
Csere: Durázi K. 7, Krivacsevics M. 7, Ferencz Cs. 2, Kenéz Cs. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!