A Szombathelyi Asztalitenisz Kör már 1995 óta rendez – szinte minden évben – országos ranglistaversenyt. Legtöbbször a Sugár úti sportcsarnok adott otthont az eseménynek, idén azonban már az új asztalitenisz csarnokban rendezték meg. 2020-ban a vírus helyzet miatt elmaradt a november elejére tervezett verseny, idén azonban ismét lebonyolították a Vörsas Kupát. A hétvégi hagyományos ranglista verseny immáron 11. alkalommal viselte a Vörsas Kupa nevet, Illés Ernő támogatásának köszönhetően. A Vörsas Kft. minden évben, így idén is gondoskodott a ranglistaverseny díjairól.

Szombaton 10 órakor a férfi páros versenyekkel kezdődött, majd délben indult az egyéni selejtező. Mivel “csak” 6 asztalon tudtak játszani, a főtáblás mérkőzések a selejtezők után folyamatosan lettek megrendezve. Vasárnap az ifjúságiak ugyanilyen időbeosztással játszottak. A SZAK-Sportiskola 6 versenyzője mellett büki és celldömölki játékosok is asztalhoz álltak.

 

Az utánpótlás korosztályoknak kiírt Magyar Nemzetközi Bajnokságot az Aréna Savariában rendezik meg.

A Pannonsport Kft. által szervezett, az év legnagyobb létszámú WTT versenyén a nevezési létszám minimum a duplája a szokásosnak. November 1-7. között Szombathely immáron 9. alkalommal rendezi meg a versenyt, ami sokban változott a két évvel ezelőttihez képest. Nemcsak serdülő és ifjúsági számok kerülnek megrendezésre, hanem U11, U13, U15, U17 és U19 korosztályban is bajnokot avatnak. A Covid-helyzet miatt a csapat és a páros versenyeket nem rendezik meg, így csak egyéni számok lesznek. Az első 3 napon a fiúk, a következő 3 napon pedig a lányok játszanak majd. A verseny zárt körű az ITTF szabályai miatt. 

A SZAK-Sportiskola 3 versenyzője is meghívást kapott a válogatottba erre az eseményre. A  büki Magyar Bajnokságon remeklő trió – Gergely Márk, Poór Balázs és Szarka Gábor – is felöltheti a címeres mezt U13-ban, mindjárt az első játéknapon, hétfőn. Ebben a korosztályban minden megszerzett győzelem nagy sikernek tekinthető.

Szerdán viszont már éremeséllyel állhat asztalhoz az U11-ben Gergely Márk, aki az elmúlt 3 nemzetközi versenyét megnyerte, így ő vezeti a világranglistát U11-ben. A SZAK-Sportiskola vezetői, edzői nagyon reménykednek abban, Márk hogy november 3-án hazai környezetben tud szép eredményt elérni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!