A múlt hétvégén hazai környezetben is bemutatkozott a Haladás VSE valamennyi sakkcsapata. Az idényt ezúttal új helyszínen, a Haladás Sportkomplexum VIP termében bonyolították le, ahol egyszerre három osztályban szereplő együttesek ültek asztal mögé. Meglehetősen komoly tervekkel és nagy célokkal vágott neki az évadnak a szombathelyi klub.

A zöld-fehér szakosztálynak vezetője, Pergel László elárulta a játéknap elején, hogy a fiatalok megszólítása és egyesületen belüli versenyeztetése mellett nagy hangsúlyt fektettek a különböző osztályokban szereplő csapatok felkészítésére is. Ennek fényében a Szuperligában az 1-6. hely megszerzésére reális esély mutatkozik, de komolyabb álmai is vannak a csapatnak.

Szeretnének meglepetést okozva a dobogón végezni és kijutni a nemzetközi porondra is. Ehhez minden szükséges feltétel biztosítva van a versenyzők számára. Az NB I-ben és az NB II-ben érdekelt csapatokkal a biztos bentmaradást tűzték ki az edzők és ezek a tervek elérhetőnek tűnnek. Ilyen előjelek mellett ültek tábla mögé a főszereplők vasárnap késő délelőtt.

Az NB II-es csapat számára nem termett sok babér, hiszen csak Tóth Tibor és Király Barnabás tudott fél-fél pontot szerezni. Az elsőosztályban már kiegyenlített csata zajlott a zalai rivális Csuti-Hydrocomp ellen. Úgy tűnt, hogy a pontszerzés, de akár még a győzelem is meglehet, végül azonban a vendégek örülhettek, akik főleg az első tábláknál arattak értékes sikereket.

Csonka Attila (a kép előterében ülő játékos) esélyt sem hagyott ellenfelének Mányoki Annának

A Szuperligás csapattal viszont szárnyalt a Haladás. Csak egyetlen táblánál veszítettek a szombathelyiek, a többinél döntetlennek és győzelemnek örülhettek a Dunaharaszti elleni összecsapás végén. Sikerével őrzi veretlenségét a Haladás, amely egy győzelemmel és egy döntetlennel a harmadik helyről várja a folytatást.

Haladás VSE I. – Dunaharaszti MTK I. 8-4
Pontszerző:
Nyert: Alojzije, Dr. Kovács G., Neugebauer M., Nagy B., Csonka A.
Remi: Zbynek, Vlastimil, Héra I., Németh M., Ruck R., Borhy M.

*

Haladás VSE II. – Zalaegerszeg Csuti-Hydrocomp SK 4.5-7.5
Pontszerző:
Nyert: Németh D.
Remi: Farkas G., Sárdy P., Pergel L., Czupor A., Takács G., Tomasics R., Gömböcz Zs.

*

Haladás VSE III. – Széchenyi ESE 1-11
Pontszerző:
Remi: Tóth T., Király B.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!