A legutóbbi hétvégén Svájc adott otthont az egyéni racketlon világbajnokságnak, amelyre a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. A jeles eseményre ezúttal 359 nevezés érkezett, amely garancia volt arra, hogy valóban a világ legjobbjai érkeztek a seregszemlére. A szombathelyi színeket ketten is képviselték, hiszen Sákovics Péter és leánya, Sákovics Virág szintén részt vettek az erőpróbán.

Az ELTE szombathelyi Sporttudományi Intézetének mestertanára a +60-as kategóriában indult és nem is érte be kevesebbel, mint az aranyérem. Kiváló teljesítményének köszönhetően megvédte elsőségét és ezzel már 15. alkalommal állhatott fel világbajnoki döntőt követően a dobogó legfelsőbb fokára. A tornán – a sorsolás szeszélyének köszönhetően – három angol riválissal találkozott menetelése során.

A negyeddöntő és az elődöntő viszonylag simán ment, hiszen az egyik legerősebb számában a teniszben már csak 11 illetve 6 pontra volt szüksége Sákovicsnak, amit teljesített is. A döntő végig kiélezett csatát hozott és rendkívül izgalmas volt. Asztaliteniszben és fallabdában az angol nyert, míg tollaslabdában és teniszben Sákovics Péter bizonyult jobbnak.

Sákovics Péter – Martyn Langston +7 (15-21,21-15,18-21, 21-11)

Sákovics Virág szintén kemény felkészülést követően vágott neki az egyéni racketlon világbajnokság küzdelmeinek. A tehetséges vasi versenyző a női B kategóriában indult és az elődöntőig szépen menetelt. Itt azonban egy szoros mérkőzés után elveszítette a párharcot és nem jutott a fináléba, helyette egy hasonlóan nehéz mérkőzéssorozat várt rá.

A haramdik helyért ugyanis a helyiek nagy reménységével, Marine Pelettel nézett farkasszemet. A nagy riválissal végig kiélezett, szoros meccseket játszottak és jól mutatja az erőviszonyokat, hogy Sákovics Virág egyetlen ponttal, 68-67-re nyerte a bronzcsatát. Sikerét nagyban emeli, hogy a vasi versenyzőnek ez volt élete első világbajnoki medálja.

Sákovics Virág – Marien Pelet +1 (21-15,4-21,21-19,22-12)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!